Ενημέρωση

3ος Αρχιτεκτονικός Περίπατος στη Δραπετσώνα που διοργανώνει το 4o Workshop 2019: «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, από τις απαρχές της εμφάνισης του μοντερνισμού μέχρι σήμερα, στην Αττική»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  σε ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 

Το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ (Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών), στο πλαίσιο των εργασιών  του 4ου  (2019) Εργαστηρίου των Διαδρομών  της Αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού μέχρι σήμερα στην Αττική,

σας  προσκαλεί στον 3ο αρχιτεκτονικό περίπατο αυτής της  χρονιάς

που θα γίνει στη Δραπετσώνα, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 (10:30 – 13:00).

 

Ο περίπατος πρόκειται να αναδείξει τις προσφυγικές οικήσεις στην περιοχή και τις μεταπλάσεις τους από την εποχή του μεσοπολέμου έως σήμερα – τόσο τις προσφυγικές πολυκατοικίες όσο και τις υπάρχουσες μονοκατοικίες.

Ο συνάδελφος  δρ. αρχιτέκτων Χρήστος Κούτελης – ο οποίος είναι επικεφαλής του περιπάτου – μιλά συνοπτικά για την εξέλιξη του δομημένου περιβάλλοντος κατοικίας στη Δραπετσώνα και επισημαίνει χαρακτηριστικά  δείγματα της «Σχολής Bauhaus»  και του «Διεθνούς στυλ».

Το υλικό του περιπάτου αντλείται από τις ερευνητικές εργασίες του Εργαστηρίου των Διαδρομών του 2018 στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος.

Σημείο συνάντησης των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν τον περίπατο  ορίζεται επί της οδού Σωκράτους 4 όπως φαίνεται στον συνημμένο χάρτη ο οποίος περιέχει και τις επιλεγείσες στάσεις της διαδρομής.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η ώρα εκκίνησης προγραμματίζεται στις 10.30 π.μ. ακριβώς.

 

Για το εργαστήριο των Διαδρομών της Αρχιτεκτονικής …στην Αττική

Αντωνία Πάνου – Ουρανία Οικονόμου

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ                                                   ΟΥΡΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ