… αυτοί που φεύγουν

Βασίλης Γρηγοριάδης

Έφυγε πρόωρα και ξαφνικά από τη ζωή στις 14 Νοεμβρίου 2020 ο Αρχιτέκτων μηχανικός Βασίλης Γρηγοριάδης, ο οποίος είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

Ο Βασίλης Γρηγοριάδης, γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Αρχιτέκτων Μηχανικός. Δραστηριοποιήθηκε ατομικά, σε ομάδες μελετητών και με εταιρίες μελετών και συμβούλων μηχανικών, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αντικείμενο της ενασχόλησης του ήταν οι μελέτες ειδικών κτιρίων, η αποκατάσταση ιστορικών μνημείων και διατηρητέων κτιρίων, η ανάπτυξη εταιριών, η πολεοδομική νομοθεσία και προδιαγραφές, η διαχείριση τεχνικών έργων κ.α.

Το έντονο ενδιαφέρον του για τα κοινά, την εξέλιξη του κλάδου και τις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος, για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές μηχανικών, τον έκαναν να πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια στα όργανα θεσμικής εκπροσώπησης του τεχνικού κόσμου.

Διετέλεσε:

  • Μέλος της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής (ΕΠΑΕ) ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 2002 έως το 2007.
  • Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών Θεμάτων του ΤΕΕ/ΤΚΜ, από το 2010 έως το 2013.
  • Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ από τον Μάρτιο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2017.
  • Εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας καθώς και της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ από το Νοέμβριο 2016.
  • Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης.
  • Μέλος του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.