Ενημέρωση

Πρόσκληση – ανοικτό κάλεσμα για υποβολή άρθρων στο περιοδικό “Αρχιτέκτονες”

“Αρχιτέκτονες” εδώ και τώρα
ν+1 ιστορίες αρχιτεκτονικής δημιουργίας/τρέλας/απασχόλησης/επιβίωσης

Η περιοδική έκδοση “αρχιτέκτονες” επιστρέφει με ένα συλλογικό τεύχος στο οποίο ζητά τη δικιά σας συμβολή σε μια προσπάθεια να διερευνήσουμε μαζί το νέο δυνητικό αντικείμενο της αρχιτεκτονικής στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και σε αναφορά με το διεθνές περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια, ως μέρος μιας διεθνούς τάσης, αλλά υποκινούμενη σε σημαντικό βαθμό και από την κρίση, η αρχιτεκτονική στην Ελλάδα μετατοπίζεται από την κατασκευή του χώρου στη διαχείριση αυτού. Μέσα από μια πληθώρα δράσεων, εργαστηρίων,έρευνας, αστικών ξεναγήσεων, χαρτογραφήσεων, ουτοπικών διαγωνισμών, καλλιτεχνικών προσεγγίσεων και αντίστοιχων μεταπτυχιακών διαμορφώνεται ένα καινούριο προφίλ αρχιτέκτονα, αυτό του παιδαγωγού – διαμεσολαβητή- ερμηνευτή της σύγχρονης ιστορίας της πόλης, των κτισμάτων και του δημόσιου χώρου της.

Πρόκειται για μια προσωρινή απάντηση στην κρίση, μια απλή προσθήκη στο βιογραφικό, για εθελοντική προσφορά, για μόνιμη δυνατότητα επαγγελματικής διεξόδου ή εν τέλει οι πρακτικές αυτές διευρύνουν και εμπλουτίζουν ριζικά το πεδίο της αρχιτεκτονικής;

Προσπαθώντας να σχηματοποιήσουμε αυτό το νέο πεδίο περιμένουμε τις δικές σας προσωπικές εμπειρίες και τοποθετήσεις που διερμηνεύουν τον ρόλο του “αρχιτέκτονα” στην Ελλάδα τώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μια σύντομη περίληψη έως 150 λέξεις μαζί με σύντομο βιογραφικό (3 σειρές) και στοιχεία επικοινωνίας μέχρι την 16η Ιουνίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
(Κατόπιν επιλογής, τελική υποβολή άρθρων 750 λέξεων έως 7 Ιουλίου)