Ενημέρωση

Ομιλίες για το έργο αρχιτεκτόνων ελληνικής καταγωγής στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο κύκλου ομιλιών που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, 15.12.2015 στις 19:00

Ομιλίες για το έργο αρχιτεκτόνων ελληνικής καταγωγής στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο κύκλου ομιλιών  που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (επιστημονικοί υπεύθυνοι Σοφία Ματθαίου και Σάββας Τσιλένης).  

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19.00 πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, στάση ΜΕΤΡΟ Ευαγγελισμός) δύο ομιλίες με θέμα το έργο αρχιτεκτόνων ελληνικής καταγωγής στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο κύκλου ομιλιών που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ.

Ομιλητές

  • Λίλα Θεοδωρίδου-Σωτηρίου, Δρ αρχιτέκτων, καθηγήτρια ΤΕΙ Σερρών: ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΛΦΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
  • Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ, ιστορικός της αρχιτεκτονικής, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών: ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟυΠΟΛΗ (1910-1915)