Ενημέρωση

Αποτελέσματα Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Room 18 – Τουρισμός και Αρχιτεκτονική

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Σχεδιασμού Room 18, ο οποίος συγκέντρωσε 262 συμμετοχές. Ο Διαγωνισμός  που αποτελεί τον πρώτο που διεξάγεται με θέμα τον εσωτερικό χώρο ενός τυπικού αστικού δωματίου ξενοδοχείου, ολοκληρώθηκε συγκεντρώνοντας 262 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από όλο το φάσμα του αρχιτεκτονικού και σχεδιαστικού κλάδου, διεκδικώντας ένα από τα χρηματικά βραβεία του διαγωνισμού. Η κριτική επιτροπή, αποτελείται από τους διακεκριμένους ακαδημαϊκούς Γ. Πανέτσο, Γ. Αίσωπο, Γ. Τζιρτζιλάκη και Μ. Φιλιππίδη. Δόθηκαν 3 βραβεία και συνολικά 11 έπαινοι. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης ROOM 18, στις 23/11 στο Μουσείο Μπενάκη.

1ο βραβείο: Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος

2o Βραβείο: João Prates Ruivo (FORA)

3ο Βραβείο: Sara Navazo Saez De Arregui (LA-NA),Edorta Larizgoitia Andueza (LA-NA)

1ος ‘Επαινος: Ζήσης Κοτιώνης, Ευθυμία Δημητρακοπούλου, Αικατερίνη Κρίτου, Νικόλαος Πλατσάς

2ος ‘Επαινος: Μίνα Ρούσσου, Χρυσοκώνα Μαύρου, Στέλλα – Κωνσταντίνα Παπασπύρου

3ος ‘Επαινος: Δημήτρης Χατζηιωακειμίδης, Στυλιανή- Ειρήνη Λιβιεράτου

4ος ‘Επαινος: Γιάννης Γιανούτσος (ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ)

5ος έπαινος (κατ’ ισοβαθμίαν): Γεώργιος Ηλιάδης, Εμμανουήλ Σταυρακάκης, Αναστασία Κούκουλα

5ος έπαινος (κατ’ ισοβαθμίαν): Αγγελική Αθανασιάδου, Κατερίνα Βασιλάκου, Δήμητρα Ραβάνη, Μάρα Πέτρα

6ος έπαινος (κατ’ ισοβαθμίαν): Ανδρέας Αναγνωστόπουλος, Λίνα Κακαλέτση, Μάριος Χορς

6ος έπαινος (κατ’ ισοβαθμίαν): Vincent Meyer-Madaus, Zhi Rui Lim, Sebastian Bernardy

6ος έπαινος (κατ’ ισοβαθμίαν): Αγάπη Πρωίμου, Ελευθέριος Μιχαλούτσος, Βιργινία Μαλάμη

6ος έπαινος (κατ’ ισοβαθμίαν): Μαρίνα Αβούρη, Μαρία Δήμα

6ος έπαινος (κατ’ ισοβαθμίαν): Eduardo Roig, Ignacio Borrego, Maria Luz Maqueda, Liping Ke

Το πρόγραμμα ROOM 18 συνεχίζεται μέσω του Excursus, ενός ανοικτού διαδικτυακού blog για τον Ελληνικό τουρισμό με επίκεντρο την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του Excursus στέλνοντας σχετικό υλικό στη διεύθυνση που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου. Απαραίτητη προϋπόθεση δημοσίευσης είναι η αναφορά της πηγής προέλευσης. Μέρος του Excursus θα παρουσιαστεί στην έκθεση ROOM 18 (23/11 – 11/12, Μουσείο Μπενάκη) και θα συμπεριληφθεί στην ειδική δίγλωσση έκδοση ΔΟΜΕΣ Room 18, η οποία σηματοδοτεί και τη λήξη του προγράμματος.

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ, μέσα από την πολύπλευρη δραστηριότητα της, συνιστά ένα σημείο επαφής της ελληνικής με τη διεθνή αρχιτεκτονική πραγματικότητα. Αποσκοπεί στην ενημέρωση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων και του ευρύτερου ενδιαφερόμενου κοινού για τις τελευταίες τάσεις της διεθνούς αρχιτεκτονικής αλλά και στην προβολή της Ελληνικής αρχιτεκτονικής παραγωγής ανά τον κόσμο. Το ROOM 18 αποτελεί τον 4ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό των ΔΟΜΩΝ.