Ενημέρωση

Απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ για συμπαράσταση σε διωκόμενους συναδέλφους στην επικείμενη ποινική δίκη στις 28-3-2017

Απόφαση της ΔΕ ΤΕΕ για συμπαράσταση σε διωκόμενους συναδέλφους

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, με αφορμή την επικείμενη ποινική δίκη στις 28-3-2017 κατά των συναδέλφων Χρήστου Σπίρτζη τ. Προέδρου του ΤΕΕ, Αντώνη Πρωτονοτάριου Α΄Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Σπυρίδωνα Κοντομάρη πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Αντώνη Μαούνη Προέδρου του τμήματος Αρχιτεκτόνων Αττικής του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, Αθανασίου Μπούμη πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Ιωάννη Πάνου Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, Θεοπίστης Πέρκα πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και Δημητρίου Πετρόπουλου πρώην Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και Γεν. Γραμματέα της ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ, λόγω παρουσίας τους στα γραφεία του ΕΤΑΑ κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του ΔΣ του ΕΤΑΑ και των παρεμβάσεών τους για τις ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών – μετά από αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και άλλων φορέων και συλλόγων μηχανικών – μαζί με πολλά Μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και εκπροσώπους συνδικαλιστικών παρατάξεων και επιστημονικών ενώσεων Μηχανικών, θεωρεί ότι η παρουσία και οι παρεμβάσεις των συναδέλφων ήταν επιβεβλημένες και σκόπευαν αποκλειστικά και μόνο στην προβολή των θέσεων των Μηχανικών αναφορικά με τον ασφαλιστικό νόμο (Ν.3986/11) και τις δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνταν να πληρώσουν οι μηχανικοί που τους οδηγούσαν εκτός επαγγέλματος καθώς και τη διεκδίκηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τις δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστων συναδέλφων και την αποτροπή δήμευσης της περιουσίας τους μέσω του ΚΕΑΟ. Για το ίδιο το θέμα το ΤΕΕ είχε προσφύγει στο ΣτΕ.

Οι καταγγελίες του τότε Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ κ. Αντ. Σελλιανάκη που προκάλεσαν την ποινική δίωξη των συναδέλφων δεν υποστηρίζονται και δεν επιβεβαιώνονται από τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ, ενώ η στοχοποίηση της διοίκησης του ΤΕΕ και της συνδικαλιστικής ηγεσίας των Ενώσεων των Μηχανικών αποσκοπούσε στην αποδυνάμωση των θέσεων και των παρεμβάσεων των Μηχανικών που αγωνίζονταν για την καθημερινή επιβίωσή τους και τη βελτίωση των δυσβάσταχτων ασφαλιστικών εισφορών.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εκφράζει τη διαμαρτυρία της για την παραπομπή σε δίκη των οκτώ (8) συναδέλφων και ζητά από τους αρμόδιους να σταματήσουν οι διώξεις. Τέτοιες διώξεις, σήμερα μάλιστα που το ιδιαίτερα οξυμένο ασφαλιστικό παραμένει το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα για τη Χώρα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη ανεργία στον κλάδο, δεν κάμπτουν, απεναντίας ενισχύουν το φρόνημα και την αγωνιστική διάθεση των Μηχανικών.

Διευκρινίζεται ότι ανάλογη απόφαση έλαβε η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22-3-2015.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ καλεί τους μηχανικούς να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συναδέλφους μηχανικούς.