Διεθνείς Συνεργασίες

ACE Guide to Working Internationally

ACE Guide to Working Internationally

Το Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης (ACE) ενθαρρύνει τα δυναμικά και ενθουσιώδη αρχιτεκτονικά γραφεία με διάθεση ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.

O οδηγός στοχεύει στο να βοηθήσει τους αρχιτέκτονες να αναπτύξουν διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες και να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμη επιτυχία, υιοθετώντας μια στρατηγική προσέγγιση σε νέες αγορές. Παρουσιάζει ένα πλαίσιο για την παροχή αρχιτεκτονικών υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.

Η επιτυχής παροχή υπηρεσιών εκτός συνόρων μπορεί να ενισχύσει τα γραφεία και να βοηθήσει στο να γίνουν πιο καινοτόμα και ανθεκτικά στις οικονομικές διακυμάνσεις. Οι συμβουλές μας προς τους αρχιτέκτονες είναι να αναλάβουν τον έλεγχο των διεθνών δραστηριοτήτων τους, αφενός προσδιορίζοντας τις χώρες που προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές αγορές για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες τους και αφετέρου αναπτύσσοντας μια στρατηγική προσέγγισης σε εκείνες τις χώρες που προσφέρουν τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Παρά το γεγονός ότι έχει παραχθεί από την ACE στην Ευρώπη, αυτός ο οδηγός μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμος για όλους τους αρχιτέκτονες που επιθυμούν να έχουν διεθνή παρουσία, όπου και αν βρίσκονται. Ενώ ορισμένες από τις υπηρεσίες υποστήριξης που παρουσιάζονται στον είναι ειδικές για την ΕΕ, οι αρχές είναι γενικές.

Ο οδηγός έχει παραχθεί από τα μέλη της ομάδας εργασίας της ACE Internationalisation & New Business Models (IBM).

Εκπρόσωπος του ΤΕΕ και του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στην ομάδα είναι η συνάδελφος Όλγα Βενετσιάνου.

 

Link:

https://www.ace-cae.eu/fileadmin/New_Upload/_15_EU_Project/Creative_Europe/IBM_Guide/Export_Guide_hi-res.pdf