Ενημέρωση

4ος Αρχιτεκτονικός Περίπατος στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος που διοργανώνει το 3o Workshop 2018: «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, από τις απαρχές της εμφάνισης του μοντερνισμού μέχρι σήμερα, στην Αττική»

ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Πρόσκληση για συμμετοχή σε περίπατο  στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Εργαστηρίου :

«Διαδρομές της αρχιτεκτονικής από τις απαρχές του Μοντερνισμού έως σήμερα στην Αττική» στους ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ 2018 

 

Στα πλαίσια της συμμετοχής  του 3ου  (2018) Εργαστηρίου  του Τμήματος Αττικής του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων  με θέμα  « Διαδρομές της Αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού μέχρι σήμερα στην Αττική» στους Αρχαιολογικούς  Διαλόγους 2018, με θέμα ΠΟΛΕΙΣ /ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ,

σας  προσκαλούμε στον αρχιτεκτονικό περίπατο στην Ακαδημία Πλάτωνος  που θα γίνει  το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 το απόγευμα. (6.00μμ-9.00μμ).

Στον περίπατο η συνάδελφος αρχιτέκτων Αντωνία Πάνου και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Ελένη Τερέζα Παπακωνσταντίνου  –  θα παρουσιάσουν, με βάση το  αρχειακό και ιστορικό υλικό που έχει συλλεγεί στα πλαίσια των εργασιών  του εργαστηρίου:

  • τους μετασχηματισμούς της πολεοδομικής και κοινωνικής ιστορίας της περιοχής
  • τις αιτιάσεις τους, τις επιπτώσεις τους  στη σημερινή της φυσιογνωμία , και τη  λειτουργία τους σαν υπόβαθρο για την εκδήλωση της σημερινής κρίσης στον πολεοδομικό και κοινωνικό της ιστό.

 

Η εκκίνηση έχει οριστεί στις 6:00 μ.μ.(προσέλευση 6 παρά τέταρτο -6.00 μμ) Ως σημείο συνάντησης των ενδιαφερομένων να την παρακολουθήσουν ορίζεται η γωνία Σερρών και Κων/πόλεως . (1)

Η πορεία που θα ακολουθηθεί παρουσιάζεται στο συνημμένο χάρτη.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

 

Για την επιστημονική επιτροπή του workshop

Αντωνία Πάνου, Οικονόμου Ουρανία