Ενημέρωση

1ος Αρχιτεκτονικός Περίπατος στη Δραπετσώνα από το Εργαστήριο «Διαδρομές της αρχιτεκτονικής, από τις απαρχές της εμφάνισης του μοντερνισμού μέχρι σήμερα, στην Αττική», του Τμήματος ΣΑΔΑΣ Αττικής

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

                       Το Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ (Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών), στο πλαίσιο των εργασιών του 5ου (2020)

                                    Εργαστηρίου Διαδρομών  της Αρχιτεκτονικής από την εποχή του Μοντερνισμού μέχρι σήμερα στην Αττική,

σας  προσκαλεί στον 1ο αρχιτεκτονικό περίπατο αυτής της  χρονιάς,

που θα γίνει στην Δραπετσώνα, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

  (10.30 π.μ- 13.00 μμ). 

Ο περίπατος πρόκειται να αναδείξει τις προσφυγικές οικήσεις στην περιοχή και τις μεταπλάσεις τους από την εποχή του μεσοπολέμου έως σήμερα, τόσο τις προσφυγικές πολυκατοικίες, όσο και τις υπάρχουσες μονοκατοικίες.

Ο συνάδελφος  Δρ. Αρχιτέκτων Χρήστος Κούτελης –ο οποίος είναι επικεφαλής του περιπάτου- μιλά συνοπτικά για την εξέλιξη του δομημένου περιβάλλοντος κατοικίας στη Δραπετσώνα και επισημαίνει χαρακτηριστικά  δείγματα της «Σχολής Bauhaus»  και του «Διεθνούς στυλ». Το υλικό του περιπάτου αντλείται από προηγούμενες ερευνητικές εργασίες του Εργαστηρίου των Διαδρομών, στις οποίες  συμμετείχε και ο ίδιος.

Το σημείο συνάντησης των ενδιαφερομένων να παρακολουθήσουν τον περίπατο, ορίζεται επί της οδού Σωκράτους 4, όπως φαίνεται στον συνημμένο χάρτη, ο οποίος περιέχει και τις επιλεγείσες στάσεις της διαδρομής.

 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η ώρα εκκίνησης προγραμματίζεται στις 10.30 π.μ. ακριβώς

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΣΑΛΙΚΗ                                                   ΟΥΡΑΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ