Ενημέρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ : Θερινό Εργαστήριο 2023 με τίτλο «Αρχιτεκτονική των Αισθήσεων», Πισσούρι, επαρχίας Λεμεσού (10 έως 18.07.2023)

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνει την διοργάνωση του Θερινού Εργαστηρίου 2023 για φοιτητές και νέους Αρχιτέκτονες, με τίτλο “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ”, 10 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου 2023, στο Πισσούρι, Επαρχίας Λεμεσού.

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένου τοπίου στην Κοινότητα Πισσουρίου και η μετάλλαξη του σε επισκέψιμο τόπο. Τα υλικά και οι μέθοδοι κατασκευής θα ακολουθούν τις αρχές ανακύκλωσης και των τεχνικών φυσικής δόμησης, rammed earth κ.α.

Η μεθοδολογία, η οποία θα ακολουθηθεί θα συνδυάζει τον σταδιακό και διερευνητικό σχεδιασμό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εργασίας, με την επί τόπου τοποθέτηση κατασκευών, κατά την οποία σημαντικό μέρος θα κατέχει το τοπίο με όλα τα χαρακτηριστικά του, υλικά και άυλα. Αυτό που επιδιώκεται στο Πισσούρι είναι η δημιουργία ενός τοπίου πρότυπο και αναφοράς, στο οποίο θα ενσωματώνεται η ακαδημαϊκή γνώση, η νεανική ευαισθησία και η διαχρονική εμπειρία.

Οι Φοιτητές και οι νέοι Αρχιτέκτονες εκτός από τις γνώσεις που θα αποκτήσουν από τις κατασκευές φυσικής δόμησης, θα εμπλουτίσουν και θα εξασκήσουν τις αισθήσεις τους με την άμεση επαφή, την εμπειρία και την βύθιση τους στον συγκεκριμένο τόπο.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής διενεργείται ψηφιακά μέσω του συνδέσμου https://forms.gle/TzjAQ7MbHvy2KGse9, μέχρι 16.06.2023.

Αναλυτικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του εργαστηρίου:  ΕΔΩ

Επισυνάπτονται η Αναλυτική Προκήρυξη και οι αφίσες του Θερινού Εργαστηρίου.