Διεθνείς Συνεργασίες

Σημαντικές διακρίσεις Ελλήνων αρχιτεκτόνων στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της UIA “Utopia and/or happiness in your own Otherwhere”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ UIA ΜΕ ΘΕΜΑ:

“UTOPIA AND/OR HAPPINESS IN YOUR OWN OTHERWHERE” 

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν Έλληνες Αρχιτέκτονες στον πρόσφατο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό της UIA με τίτλο «Utopiaand/orhappinessinyourownOtherwhere», εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αυξανόμενης ανεργίας στον κλάδο των Αρχιτεκτόνων.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τις RegionI & IIτης UIA με αφορμή το προσεχές 25ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA, που θα γίνει στο Durbanτης Νότιας Αφρικής, και ολοκληρώθηκε με τη συνεδρίαση της Κριτικής Επιτροπής στις 5 Ιουνίου 2014 στην Κωνσταντινούπολη, στο κτίριο του Τουρκικού Επιμελητηρίου.

Οι Αρχιτέκτονες Αριστείδης Ρωμανός και Παύλος Αραβαντινός απέσπασαν με τη συμμετοχή τους ένα από τα τρία ισότιμα δοθέντα πρώτα βραβεία του διαγωνισμού. Τιμητικό έπαινο απέσπασε η ομάδα των Γιώργου Αρβανιτάκη, Δέσποινας Θωμαϊδου και Όλγας Τσαγκαλίδου, ενώ και η Κυπριακή ομάδα των Άννας-Μαρίας Βισσίλα, Τζούλιας Τζώρτζη και Γιώργου Κωνσταντινίδη βρέθηκε ανάμεσα στους επαίνους.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από την καθηγήτρια DenizIncedayi από την Τουρκία, αντιπρόεδρο της UIAγια τη RegionII, τον AntonioRiverso από την Ιταλία, αντιπρόεδρο της UIA για τη RegionI, την καθηγήτρια του ΑΠΘ Φανή Βαβύλη, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου της UIA και πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της UIA, το Νίκο Φιντικάκη, μέλος του Συμβουλίου της UIA και τον LorenzBraker από την Ελβετία, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου της UIA.

Συνολικά υποβλήθηκαν 33 συμμετοχές από διάφορες χώρες και όλες χαρακτηρίστηκαν από επιτυχή και δημιουργική προσέγγιση του ιδιαίτερου θέματος του διαγωνισμού. Κατά την κριτική επιτροπή οι μελέτες που παρουσιάστηκαν αποτελούν θετικά μηνύματα για το σύγχρονο αλλά και τον μελλοντικό Αρχιτεκτονικό και Αστικό Σχεδιασμό.

Καλούνται τόσο οι συνάδελφοι που διακρίθηκαν, όσο και οι υπόλοιπες  ελληνικές ομάδες, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, να επικοινωνήσουν με το ΤΕΕ και τη Διεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο 210 3291351 για να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες του, ώστε να παρουσιαστούν στην Ελληνική συμμετοχή στο προσεχές συνέδριο της UIAστο Durban.


UIA GR UTOPIA_JUL2014

Αποτελέσματα Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού UIA με θέμα UTOPIA

pdf
347 KB
Αποτελέσματα Διεθνούς Διαγωνισμού UIA UTOPIA

jpeg
315 KB