Δράσεις

Πρόσκληση χορηγιών για την 15η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ
για την 15η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2016

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), με ανάθεση από τη Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει αναλάβει ως επιμελητής την εθνική εκπροσώπηση της ελληνικής συμμετοχής στην 15η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής: Biennaleστη Βενετία με γενικό θέμα «Reporting from the front» / «Ανταπόκριση από το μέτωπο» (Giardini, Μάιος έως Νοέμβριος 2016).

Είναι η πρώτη φορά που η ανάθεση της διοργάνωσης της ελληνικής συμμετοχής δεν γίνεται σε ένα πρόσωπο ή μια μικρή ομάδα, αλλά στο ίδιο το συλλογικό επιστημονικό και επαγγελματικό όργανο των αρχιτεκτόνων όλης της χώρας. Έτσι, η ίδια η διαδικασία προετοιμασίας της εθνικής συμμετοχής είναι ένα μοναδικό συλλογικό εργαστήριο που επενδύει στη δύναμη της σύνθεσης, της συμμετοχής και της συνεργατικότητας. Οι δημιουργικές προτάσεις μεγάλου αριθμού αρχιτεκτόνων που κατατέθηκαν, τροφοδότησαν τον τίτλο του Ελληνικού Περιπτέρου «Επινοώντας στο εργοτάξιο της κρίσης», τίτλος που αποτυπώνει τα πολλαπλά μέτωπα στα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι ως αρχιτέκτονες, αλλά και ως πολίτες μιας χώρας που βρίσκεται στα όρια. Θίγονται θέματα κρίσιμα για την εποχή μας, όπως το προσφυγικό, η διαχείριση του δημόσιου χώρου, η επανάχρηση κτιρίων, η αλληλέγγυα οικονομία, το επάγγελμα του μηχανικού κ.ά. Η παρουσία μας στη Βενετία θα είναι το αποτέλεσμα μιας συμμετοχικής διαδικασίας, ένα συλλογικό έργο εν εξελίξει, καθώς θα πλαισιώνεται και από επιτόπιες συζητήσεις και εργαστήρια με σκοπό τη συνδιαμόρφωση της έκθεσης με το κοινό της.

Η εθνική συμμετοχή υποστηρίζεται από κρατική επιχορήγηση, ανάλογη των δύσκολων οικονομικών συγκυριών. Ως εκ τούτου θεωρείται κρίσιμη η συμβολή στη χρηματοδότηση και την όποια άλλη υλική υποστήριξη, φορέων και Ιδρυμάτων που ενδιαφέρονται να αναδείξουν την πολιτιστική τους ευαισθησία, μέσω της οικονομικής συμβολής τους ως χορηγοί, στην Εθνική Εκπροσώπηση στο σπουδαιότερο διεθνές αρχιτεκτονικό γεγονός. Η συλλογική εκπροσώπηση των Ελλήνων Αρχιτεκτόνων στην εθνική συμμετοχή στην Biennale, θα ολοκληρωθεί με συνέπεια στους στόχους της, εφόσον εξασφαλίσει και τη φυσική παρουσία όσων συμμετέχουν στη σύνθεσή της και στη Βενετία, ώστε να εξυπηρετηθεί η αδιάλειπτη, δυναμική λειτουργία του Ελληνικού περιπτέρου καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης. Μαζί με το συνολικό κόστος της έκθεσης, η εκπλήρωση του παραπάνω στόχου γεννά ένα μεγάλο μεν αριθμό μετακινήσεων, ιδιαίτερα σημαντικό όμως για την επιτυχία της όλης προσπάθειας. Υπολογίζεται μια συνεχής παρουσία ανθρώπινου δυναμικού στη διάρκεια των έξι (6) μηνών της Έκθεσης (από τα τέλη Μαΐου έως και τον Νοέμβριο).

Για τη διασφάλιση του αρτιότερου δυνατού αποτελέσματος αυτής της προσπάθειας και, στα πλαίσια μιας εποικοδομητικής συνεργασίας μας, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να στηρίξει την παραπάνω εκδήλωση, προκειμένου να μας πληροφορήσει για τον τρόπο, το ύψος και το είδος της συνδρομής του, να απευθύνεται στη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (τηλ.: 2103215146, 2103215147, e-mail: [email protected] ή [email protected]).

Αν επιλεγεί από το ΔΣ του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ η συνεργασία μαζί σας, μπορείτε να μας προωθήσετε το υλικό με βάση το οποίο θα εξασφαλιστεί η προβολή του φορέα σας.

Ελάχιστη χορηγία: 2.000 Ευρώ.

Η ταξινόμηση με βάση το ύψος της χορηγίας των χορηγών κατανέμεται σε:

Α. Από 2.000 Ευρώ έως 10.000 Ευρώ: Χάλκινη χορηγία με τέσσερα αστέρια.
Ανά 2.000 Ευρώ κάθε επιπλέον αστέρι.

Β. Από 10.000 Ευρώ έως 20.000 Ευρώ: Ασημένια χορηγία με τέσσερα αστέρια.
Ανά 2.500 Ευρώ κάθε επιπλέον αστέρι.

Γ. Από 20.000 Ευρώ έως 30.000 Ευρώ: Χρυσή χορηγία με τέσσερα αστέρια.
Ανά 2.500 Ευρώ κάθε επιπλέον αστέρι.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΑΤΣΑΚΗΣ