Εκπαίδευση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ / Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών : Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους / Προθεσμία υποβολής συμμετοχής έως 20 Νοεμβρίου 2023

Με αφορμή την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών,  που φιλοξενείται στο Πήλιο στα τέλη Νοεμβρίου 2023, από την Ερευνητική Μονάδα Δομικών Κατασκευών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ‘ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ’ επιχειρεί να συγκεντρώσει μια ανθολογία από μικρές προσωπικές ιστορίες απ’ όλη την Ελλάδα … εικόνες, αφηγήσεις, βιώματα, που μας θυμίζουν τον λόγο για τον οποίο παίρνουμε τα βουνά ξανά και ξανά.

Σε μια συγκυρία, όπου η φύση παρουσιάζεται συχνά-πυκνά με αρνητικό πρόσημο … «η φύση αλλάζει, η φύση θυμώνει, η φύση τιμωρεί, η φύση εκδικείται, η φύση θυμάται» … η παρούσα δράση φιλοδοξεί να μας υπενθυμίσει την άλλη όψη του νομίσματος. Η φύση που  μάς καλεί, μάς υποδέχεται και μάς εμπνέει, η φύση που μάς συντροφεύει στα ταξίδια με τα πόδια ή την ψυχή.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε δημιουργούς όλων των ηλικιών, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, πεζοπόρους ή μη, που επιθυμούν να καταθέσουν τη δική τους μικρή ιστορία, χρησιμοποιώντας το μέσο της επιλογής τους (κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα, action camera, drone, … ). Σπουδαστές, εικαστικοί, περιπατητές, ορειβάτες, ταξιδευτές, … καλούνται να μοιραστούν μια αγαπημένη διαδρομή ή μια ξεχωριστή εμπειρία, μια μικρή βόλτα ή τη μεγάλη περιπέτεια, μια προσωπική ματιά ή ένα στοχαστικό βλέμμα στα μονοπάτια των βουνών και των νησιών, των φαραγγιών και των κοιλάδων, των κορυφών ή και των ακτών της ελληνικής υπαίθρου.

Προθεσμία υποβολών: 20 Νοεμβρίου 2023.

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο (link) :

6η ΠΣΜ | φιλμ φεστιβαλ – ma[K]e (wordpress.com)

 


mii

/home/sadaspea/sadas pea.gr/wp content/uploads/2023/11/mii

webp
91 KB