Ενημέρωση

Καταγγελία

Μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του συλλόγου μας , σε συγκέντρωση των μελών –των εκλεγμένων αντιπροσώπων της παράταξης από όλη τη χώρα ,αποφασίστηκε

1.Η σταδιακή εκπροσώπηση στο ΔΣ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ με τη σειρά, αρχικά με τον συν.ΚΕΚΑΤΟ και αργότερα σε αντικατάστασή του, με τους ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ και ΤΣΑΛΙΚΗ.

2.Η υποχρέωση του εκπροσώπου να ενημερώνει ηλεκτρονικά τα μέλη της παράταξης και να ζητά την άποψή τους σε σημαντικά θέματα

3.Να συμβάλλει με την ψήφο του σε συγκρότηση του ΔΣ με την ευρύτατη δυνατή σύγκλιση και συσπείρωση των παρατάξεων και πρόταση για αναλογικό προεδρείο.

Ο συνάδελφος ΚΕΚΑΤΟΣ συντονίστηκε με μέρος μόνο των εκπροσώπων  ορισμένων παρατάξεων εξασφαλίζοντας προσωπικά την θέση του αντιπροέδρου.

Εκτοτε με την πρακτική του της μη επικοινωνίας με την παράταξη, την απέκοψε από την ενημέρωση και την συμβολή της στις αποφάσεις του ΔΣ του συλλόγου. Πριμοδοτούμενος δε από άλλη παράταξη στην οποία προσχώρησε αργότερα συμμετείχε στις εκλογές και εκλέχθηκε στο πειθαρχικό του ΤΕΕ.

Διορίστηκε δε σε κυβερνητική θέση στο συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Επανειλημμένα του ζητήθηκε προφορικά και με έγγραφο να παραιτηθεί από το ΔΣ του συλλόγου, επισημαίνοντάς του το αντιδεοντολογικό της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και ταυτόχρονα της κατοχής κυβερνητικής θέσης και να αποδώσει την έδρα στην παράταξη σύμφωνα με την προγενέστερη απόφαση και συγκεκριμένα στην συν.ΤΣΑΛΙΚΗ.

Ενημερώθηκε παράλληλα το ΔΣ του συλλόγου. Σε συνάντηση με μέλη της παράταξης στην αντιπροσωπεία συναίνεσε, αλλά αργότερα το αναίρεσε, πράγμα που επιβεβαίωσε η πρόεδρος του συλλόγου με επιστολή της.

Πιστεύουμε ότι η όλη του πρακτική υποδηλώνει το ήθος του και τον χαρακτηρίζει, αλλά και βαρύνει επίσης τα μέλη του προεδρείου που βολεύονται και καλύπτουν με την συγκεκριμένη αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του συναδέλφου, την συγκυριακή πλειοψηφία στο ΔΣ.

Ο συγκεκριμένος συνάδελφος πλέον σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει τις απόψεις της παράταξής μας. Με παρουσία στις συνεδριάσεις του ΔΣ και στις εκδηλώσεις του συλλόγου θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με τις απόψεις μας στην κοινή προσπάθεια να κρατηθεί ο σύλλογος ζωντανός, αρωγός στον επαγγελματικό αγώνα και στα προβλήματα των συναδέλφων και στην επιστημονική παρουσία του κλάδου μας.

Ζητάμε από τα μέλη του ΔΣ να πάρουν θέση στο θέμα της ταυτόχρονης ιδιότητας κυβερνητικού και συνδικαλιστή και να καταγγείλουν την αντιδεοντολογική συμμετοχή του συναδέλφου και παρουσία του στο όργανο.

 

Για την ΣΑΕ

ΑΓΓ.ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ  μέλος της Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ