Ενημέρωση

Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ (ΚΑΜ) | 14 – 23 Οκτωβρίου 2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, διοργανώνει μία Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής στις 14-23 Οκτωβρίου στο Μεγάλο Αρσενάλι.

Η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής θα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, 17:30 (Πλ. Έλενας Βενιζέλου)
– Αρχιτεκτονική ξενάγηση για τους πρωτοετείς φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής, στην περιοχή της Χαλέπας με τον αρχιτέκτονα Ζαχαρία Πιστόπουλο (μέλος της αρχιτεκτονικής Επιτροπής του CAM).

Σάββατο 15 Οκτωβρίου, 19:30 (Μεγάλο Αρσενάλι)
-Εισαγωγική παρουσίαση του CAM από τον πρόεδρο Γιάννη Γιαννακάκη και την Αρχιτεκτονική Επιτροπή (Λευτέρης Βεργεράκης, Βαλίνα Γεροπάντα, Ανδρέας Θεοδωρίδης, Γιώργος Καλλιγέρης, Ζαχαρίας Πιστόπουλος, Δημήτρης Τσακαλάκης). Φιλοσοφία, στόχοι και ανασκόπηση εκδηλώσεων τελευταίας 3ετίας.
-Παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας του CAM από το δημιουργικό γραφείο AG Design Agency.
-Γνωριμία με τους πρωτοετείς φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 19:00 (Μεγάλο Αρσενάλι)
-Εγκαίνια Έκθεσης Διπλωματικών Εργασιών αποφοίτων Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η έκθεση αφορά διπλωματικές εργασίες αποφοίτων των ακαδημαϊκών ετών 2020 – 2021 και 2021 – 2022 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 36 απόφοιτοι της Σχολής, με 25 Διπλωματικές Εργασίες. Η επιτροπή επιμέλειας από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων είναι οι: Άννα Καραγιάννη (επ. Καθηγήτρια), Νεκτάριος Κεφαλογιάννης (επ. Καθηγητής), Κωνσταντίνος – Αλκέτας Ουγγρίνης (Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΠΚ), Γιάννης – Νίκος Τσάρας (αν. Καθηγητής), Χρήστος Τέσσας (επ. Καθηγητής).

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, 17:30 (Δυτική Είσοδος Αγοράς, οδός Μουσούρων)
– Αρχιτεκτονική ξενάγηση για τους πρωτοετείς φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής, στην Παλιά Πόλη με τον Μανώλη Μανούσακα (Ειδικός ερευνητής / συλλέκτης – αναλυτής ιστορικών φωτογραφιών).

Σάββατο 22 Οκτωβρίου, 17:30 (Μεγάλο Αρσενάλι)
-Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά με την αρχιτέκτονα Πέννυ Χωραφά και τον Νίκο Τσιρκινίδη από το καλλιτεχνικό εργαστήρι Duende. Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών με τίτλο “Το αίνιγμα της Ουρμπικάνδης”. Με αφορμή την ουτοπική αρχιτεκτονική στο κόμικ των Schuiten-Peeters “Ο πυρετός της Ουρμπικάνδης” της σειράς Σκοτεινές πολιτείες (Les cites obscures), θα δουλέψουμε πάνω σε τρισδιάστατα μοντέλα με βάση τον κύβο και τη λογική του χωροδικτυώματος και θα εξερευνήσουμε τις έννοιες της διαφάνειας και του φωτός.
Δηλώσεις συμμετοχής: 6972278929

Κυριακή 23 Οκτωβρίου, 20:00 (Μεγάλο Αρσενάλι)
-Πάρτυ Λήξης Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει η αρχιτέκτονας Πέννυ Χωραφά, σε συνεργασία με την Αρχιτεκτονική Επιτροπή του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Λευτέρης Βεργεράκης, Βαλίνα Γεροπάντα, Ανδρέας Θεοδωρίδης, Γιώργος Καλλιγέρης, Ζαχαρίας Πιστόπουλος, Δημήτρης Τσακαλάκης).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης

ΧΡΗΣΙΜΑ

Παρασκευή 14 έως Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022
Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου
Είσοδος ελεύθερη.