Ενημέρωση

Εργαστήριο Seed&Feed Canteen από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, 26 – 30.09.2022

Στα πλαίσια των δράσεων του Open up Uth, ανακοινώνεται το εργαστήριο που θα διεξαχθεί 26-30/9/2022 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο και απευθύνεται σε νέους δημιουργικούς ανθρώπους με ενδιαφέρον για τις κοινές πρακτικές και το μοίρασμα των εμπειριών.

Το openuputh συνεχίζει τις δράσεις του μέσα από ένα ακόμα εργαστήριο που διαπραγματεύεται τις έννοιες των κοινών πρακτικών, της φροντίδας και της συνέργειας.
Το εργαστήριο Seed & Feed Canteen θέτει ως στόχο τον πολυπολιτισμικό διάλογο μέσα από την πρακτική του φαγητού, μια διαδικασία που φέρνει κοντά τους συμμετέχοντες μέσα από την ανταλλαγή άυλων και υλικών αγαθών. Το «πιάτο για όλους» θα αποτελέσει τον κοινό τόπο για διάλογο, ανταλλαγή υλικών, συνταγών καθώς και πολυπολιτισμικών εμπειριών.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για εγγραφές κατεβάζετε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και μας τη στέλνετε στο [email protected]

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα OPEN UP

Όριο συμμετοχών: 25 άτομα

Ομάδα συντονισμού: Σουμέλα Μακανίκα

Σύμβουλοι: Ζήσης Κοτιώνης, Φοίβη Γιαννίση, Αλέξανδρος Ψυχούλης

Υποβολή αιτήσεων έως 19/9/2022

 

Το OpenUpUth είναι μια ομάδα που αποτελείται από αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, δημιουργικούς επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές , οι οποίοι εκπροσωπούν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ευρωπαϊκό έργο Open Up.

Το Open Up είναι ένα τετραετές πολιτιστικό πρόγραμμα (2020-2023), συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Creative Europe που στοχεύει να αναδείξει και να προωθήσει καλλιτέχνες, σχεδιαστές, τεχνίτες και δημιουργικούς ανθρώπους που βρίσκονται στις επτά πόλεις των συνεργαζόμενων φορέων . Επιπλέον, στοχεύει στην καθιέρωση βιώσιμων πρακτικών τέχνης μεταξύ τους, παρέχοντας στους συμμετέχοντες εκπαίδευση και γνώση μέσω των διαφόρων δράσεων του έργου, που περιλαμβάνουν εργαστήρια, φεστιβάλ και εκθέσεις. Το Open Up σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργικούς ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν τα έργα τους μέσα από τα εργαστήρια και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο επιχειρησιακού πλαισίου, το οποίο θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το έργο τους ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος.

Το Open Up αποτελείται από μια ισχυρή ομάδα συμπληρωματικών και διεπιστημονικών συνεργατών, οι οποίοι μέσω αυτού του κοινού έργου θα δημιουργήσουν νέες εμπειρίες, θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες και θα βελτιώσουν τη δικτύωση των δημιουργικών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη.

Η κοινοπραξία αποτελείται από τους ακόλουθους πολιτιστικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα:

  • Ίδρυμα Πιερίδη (Λευκωσία, Κύπρος)
  • Publics (Ελσίνκι, Φινλανδία)
  • Ivers Université de Picardie Jules Verne (Amiens, Γαλλία)
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος, Ελλάδα)
  • New Hand Lab (Covilhã, Πορτογαλία)
  • Autonomous University of Barcelona (Ισπανία)
  • Valand Academy του Πανεπιστημίου του Gothenburg (Σουηδία)