Ενημέρωση

CORE RELIEF. Εργαστήριο Ανθρωπιστικού Σχεδιασμού – Λέσβος 3-9 Οκτωβρίου 2016

CORE RELIEF είναι το πρώτο διεθνές εργαστήριο εφαρμοσμένης καινοτομίας στον ανθρωπιστικό σχεδιασμό το οποίο πραγματοποιείται στην Λέσβο από τις 3 έως και τις 9 Οκτωβρίου 2016.

Το εργαστήριο στην Λέσβο θα εστιάσει σε εφαρμογές open source design και 3D printing στον σχεδιασμό, κατασκευή και προμήθεια βασικών ειδών πρώτης ανάγκης που διανέμονται σε παγκόσμιες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου στην Λέσβο μια διεθνής ομάδα από Ολλανδία, Σουηδία, Συρία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ελλάδα, θα δουλέψουν στο ανθρωπιστικό πεδίο της Λέσβου πλάι σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον ανθρωπιστικό σχεδιασμό, με σκοπό την δημιουργία βελτιωμένων προϊόντων και διαδικασιών μέσω της καινοτομίας.

Το CORE RELIEF προσκαλεί designers και makers, techies και thinkers, producers και developers, writers και photographers που θέλουν να αποτελέσουν μέρος του εργαστηρίου στην Λέσβο (3-9 Οκτωβρίου 2016) να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας το CV τους (και ένα σύντομο portfolio εάν σχετικό) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Εγγραφή και συμμετοχή στο εργαστήριο CORE RELIEF στην Λέσβο είναι δωρεάν.

Designers: Aris Papadopoulos (LATRA),  Christian Gustafsson (Better Shelter), Frank Merks (NRS International), Gaspard Bos (New State of Matter),  Panos Sakkas (The New Raw), Aws Idris (frmr UNWRA).

Υπό την αιγίδα:  Creative Industries Fund NL, Γιατροί Του Κόσμου, Ολλανδική Πρεσβεία, Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα

Xορηγοί: Creative Industries Fund NL, NRS-International, Better Shelter, ColorFabb, Sarmed, Hellenic Seaways

Οργάνωση & Παραγωγή : LATRA

 

Links

www.corerelief.org

www.latra.gr

 

Επισυνάπτεται αναλυτικό δίγλωσσο Δελτίο Τύπου.

 


Δελτίο Τύπου

pdf
256 KB
Αφίσα

/home/sadaspea/sadas-pea.gr/wp content/uploads/2016/09/1 poster

jpeg
433 KB