Ενημέρωση

5ο Εργαστήριο της Παραδοσιακής Τέχνης της πέτρας, 24 – 30 Ιουλίου 2023, Λαγκάδια Αρκαδίας

5ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ –

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Το 5ο Εργαστήριο της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας που διοργανώνουν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, την περίοδο 24-30 Ιουλίου 2023, σε συνέχεια των τεσσάρων προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων εργαστηρίων.

Η θεματική του Εργαστηρίου θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές (κτίσματα, κρήνη, καλντερίμια, μαντρότοιχοι κτλ.), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων και της Δημητσάνας. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών-σπουδαστών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας. Η ομάδα των εκπαιδευτών θα περιλαμβάνει ντόπιους και προσκεκλημένους έμπειρους μαστόρους της πέτρας αλλά και διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες. Ο βασικός κορμός του προγράμματος θα αφορά την τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μέσω της πρακτικής άσκησης και της βιωματικής επαφής τους με την εμπειρική γνώση των παλιών μαστόρων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο με θεωρητικά σεμινάρια σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Εργαστηρίου θα περιλαμβάνεται και το υπαίθριο Εργαστήριο γλυπτικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 17-30 Ιουλίου 2023, εντός του οικισμού των Λαγκαδίων. Θα συμμετέχουν 5 γλύπτες εγνωσμένου κύρους. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η διασύνδεση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο θα είναι δωρεάν και οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των εκπαιδευόμενων. Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για διαμονή και την εστίαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω e-mail, αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία τους ( ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλ. κινητό-σταθερό, e-mail στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ( [email protected]), μέχρι 20-06-2023.

Η φόρμα υποβολής του αιτήματος έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail: [email protected],

Τηλ. Αναστοπούλου Αγγελική, Γεν. Γραμματέας 6974426422