Διεθνείς Συνεργασίες

UIA : Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδιασμού Αφίσας “2019 World Architecture Day”

Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής 2019 (Word Architecture Day). Παραδοσιακά εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας (World Habitat Day) των Ηνωμένων Εθνών.

Η UIA διάλεξε το θέμα “Architecture… housing for all” (=Αρχιτεκτονική… Κατοικία για όλους). Εστιάζει στο πώς οι αρχιτέκτονες μπορούν να συμβάλουν στην υλοποίηση οικονομικά προσιτών κατοικιών για όλους, εφαρμόζοντας τη νέα πολιτική του Αστικού Σχεδιασμού και την αέναη ανάπτυξη, ειδικότερα «φτιάχνουμε πόλεις και καταλύματα ασφαλή, ανθεκτικά και βιώσιμα».

Οι χώρες σε όλον τον Κόσμο θα επισημάνουν την σπουδαιότητα της αρχιτεκτονικής με εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες, για το επάγγελμα και το κοινό.

Η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA), ο μόνος οργανισμός που εκπροσωπεί 3,2 εκατομμύρια αρχιτέκτονες, προκηρύσσει διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής 2019.

Το Α’ Βραβείο του διαγωνισμού αυτού θα υλοποιηθεί και θα δημοσιοποιηθεί στο πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν παγκοσμίως στις 7 Οκτωβρίου 2019.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλους. Οι συμμετοχές είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές.

Έναρξη : 2 Απριλίου 2019

Λήξη υποβολής ερωτήσεων : 31 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00

Λήξη υποβολής συμμετοχών :  21 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00

Συνεδρίαση Κριτικής Επιτροπής : 19 Ιουλίου 2019

Αποτελέσματα : 31 Ιουλίου 2019

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο : https://uia.awardsplatform.com/