Ενημέρωση

Θέσεις ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για το “ενετικό λιμάνι” στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

Α.Π. 62345                                                                                                       Αθήνα 12 Ιουνίου 2017

 

Προς:

  • Δήμο Ρεθύμνου
  • Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου
  • Λιμεναρχείο Ρεθύμνου

Κοινοποίηση:

  • Γραφείο Υπουργού ΥΠΠΟΑ, κας Λυδίας Κονιόρδου
  • Δ/νση Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων ΥΠΠΟΑ
  • Τμήμα Ρεθύμνου ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

 

Θέμα: Θέσεις ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για το ‘’ενετικό λιμάνι‘’ στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου

Με το συνημμένο έγγραφο του Τοπικού Τμήματος του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ ενημερωθήκαμε σχετικά με τα τεκταινόμενα στο ‘’ενετικό λιμάνι‘’ στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου, καταστρατηγώντας τους όρους της απόφασης (γράμμα και πνεύμα) του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Πληροφορούμε κάθε αρμόδιο φορέα ότι: καταστρατήγηση, διαστρέβλωση, αλλοίωση και μερική υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΑΣ, επισύρει κυρώσεις στους υπεύθυνους των υπηρεσιών υλοποίησης των αποφάσεων.

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων προσυπογράφει και υποστηρίζει τις διατυπωμένες θέσεις στο επισυναπτόμενο έγγραφο του Τμήματος Ρεθύμνου του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ. Επιφυλάσσεται δε κάθε δικαιώματός του ως Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, να προστατεύσει και να εποπτεύσει τη συνολική υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΑΣ, οι οποίες μοναδικό και συνταγματικό δικαίωμα έχουν την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, υλικού και άυλου πολιτισμού και ενεργούν για το δημόσιο συμφέρον χωρίς υπεκφυγές, παρενθέσεις και καταστρατηγήσεις των νόμων του Κράτους και του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Καλούμε με την παρούσα μας, κάθε αρμόδιο φορέα: Δήμο, Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο κλπ να ενεργήσει άμεσα για την πλήρη υλοποίηση των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με το ‘’ενετικό λιμάνι‘’ στην Παλιά Πόλη Ρεθύμνου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΟΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ                                                                                ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΑΤΣΑΚΗΣ

 

 

Συνημμένο: Έγγραφο με ΑΠ 167/28-04-2017 του Τμήματος Ρεθύμνου ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ