Ενημέρωση

Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου: Πρόσκληση Αποστολής Εισηγήσεων για το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής & Τουρισμού, έως 18/05/2020

Το 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 24 -25 Οκτωβρίου 2020 στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς.

Σκοπός των Συνεδρίων “Αρχιτεκτονική και Τουρισμός“ είναι να αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος στο θέμα Αρχιτεκτονική και Τουρισμός, ενώ στόχος είναι η εδραίωση Διεθνών Συνεδρίων που θα αποτελούν ισχυρό θεσμό στην Ελλάδα, προσελκύοντας επισκέπτες διεθνώς. Τα συνέδρια καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με το τουριστικό προϊόν ώστε να γίνονται γνωστές οι νέες τάσεις αλλά και να αναδεικνύεται παράλληλα η πορεία αυτής της δημιουργικής σύνθεσης σε ένα τόπο που έχει ως βασικό του πυρήνα τον τουρισμό. Στο φετινό Συνέδριο θα υπάρξουν νέες θεματολογίες όπως η σχέση των φυσικών πόρων και των ενεργειακών πηγών και η επιδρασή τους σε έναν τόπο, καθώς και οι μεταβολές σε χωροταξικούς – πολεοδομικούς σχεδιασμούς διαχρονικά.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων και το Ελληνικό Τμήμα της UIA (Διεθνης ‘Ενωση Αρχιτεκτόνων) προσκαλούν τους Αρχιτέκτονες και τους επαγγελματίες του Τουρισμού που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως Εισηγητές στο 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, να αποστείλουν εκτεταμένες περιλήψεις των εισηγήσεών τους. Η ουσιαστική αυτή θεσμική συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών δίνει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα Αρχιτέκτονα και επαγγελματία του Τουρισμού να καταθέσει και να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις, την έρευνα, το όραμα για τα θέματα που διαπραγματεύεται το Συνέδριο.

Η θεματολογία του συνεδρίου είναι η παρακάτω:

  1. ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
  2. ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
  3. ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ – ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ (ΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Η΄ ΜΗ) ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
  4. ΣΧΕΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
  5. ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ – ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Οι εισηγήσεις που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από την  επιστημονική επιτροπή και όσες επιλεγούν, θα παρουσιαστούν στο 4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού. Δικαίωμα αποστολής εισηγήσεων (εκτεταμένων περιλήψεων) έχουν όλοι οι διπλωματούχοι Έλληνες Αρχιτέκτονες και οι επαγγελματίες του Τουρισμού.

Προθεσμία υποβολής των εισηγήσεων ορίζεται η Δευτέρα 18/05/2020, ενώ η Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα προκρίνει τις τελικές εισηγήσεις έως τις 20/05/2020. Οι εισηγήσεις (εκτεταμένες περιλήψεις), έκτασης έως 1000 λέξεων θα πρέπει να αποσταλούν στο email sunedrio.rodos@gmail.com μέχρι τις 18/05/2020. Ο χρόνος παρουσίασης της εισήγησης δεν θα υπερβαίνει τα 12 λεπτά.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι (πέραν των εισηγητών που θα επιλεχθούν από την Επιτροπή) αναγνωρισμένοι Αρχιτέκτονες από όλον τον κόσμο. Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού απευθύνονται σε όλον τον Τεχνικό Κλάδο, Μηχανικούς και μη, σε όλους του επαγγελματίες του Τουρισμού, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

  1. Ξυνομηλάκης Δημήτρης,    Προέδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ
  2. Φιντικάκης Νίκος,    Αντιπρόεδρος UIA Region II (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων),
  3. Βαβύλη Φανή,    Καθηγήτρια ΑΠΘ, πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος UIA
  4. Ξάνθης Αγαπητός,    Μεταδιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής ΕΟΤ Δωδ/σου
  5. Κτενάς Νίκος,    Επισκέπτης Καθηγητής Politecnico di Milano

 

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Τα τελευταία χρόνια συνδιοργανωτές των Συνεδρίων ήταν το Υπουργείο Τουρισμού, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στο φετινό συνέδριο, «4ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού», θα συνεχισθεί εκ νέου η συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα αρχιτεκτονικής Archisearch.gr.

Τα Συνέδρια συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος επισκεπτών, ενώ μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών, τις εισηγήσεις τους έχουν παρουσιάσει οι κκ Τάσος Μπίρης, Παναγιώτης Τουλιάτος, Γιάννης Αίσωπος, Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Zaha Hadid Architects, MKV Design, Gensler, Δημήτρης Κόκκινος, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, Τάσης Παπαϊωάννου, Βασίλης Κολώνας, Γιώργης Γερόλυμπος, Βαβύλη Φανή, Φιντικάκης Νίκος, κ.α.

 

Υλικό από προηγούμενα συνέδρια διατίθεται στους παρακάτω συνδέσμους:

 

 

Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου

ΞΥΝΟΜΗΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Προέδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ
ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ Αντιπρόεδρος UIA Region II (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων)
ΒΑΒΥΛΗ ΦΑΝΗ Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρος Ελληνικού Τμήματος UIA
ΞΑΝΘΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ Μεταδιδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής ΕΟΤ Δωδ/σου
ΚΤΕΝΑΣ ΝΙΚΟΣ Επισκέπτης καθηγητής Politecnico di Milano

 


Πρόσκληση

pdf
508 KB