Ενημέρωση

Ψήφισμα κατά της δημιουργίας γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί

ΨΗΦΙΣΜΑ
κατά της δημιουργίας γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί

Μετά την προκλητικά αδιάφορη για τη ζωή της πόλης και τον κατοίκων της, φαραωνική πρόταση για το γήπεδο της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ στη Νέα Φιλαδέλφεια, που βρήκε δυστυχώς στήριξη από τον κρατικό μηχανισμό και την περιφέρεια Αττικής και σήμερα εξελίσσεται όχι μόνο σε ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά και σε μια εστία ανομίας και φασίζουσας πρακτικής ενάντια σε κάθε τεκμηριωμένα διαφωνούντα, ένα άλλο αντίστοιχης λογικής έργο εμφανίζεται στο προσκήνιο.

Τα κυβερνητικά κλιμάκια για μια ακόμα φορά πολεοδομούν σχεδιάζοντας την κατασκευή γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδί. Ένα στάδιο σε απόλυτη επαφή με τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία, σε γειτνίαση με ζώνες αμιγούς κατοικίας, μέσα στη ζώνη Δ1 προστασίας του Υμηττού, του οποίου η κατασκευή θα προκαλέσει και σημαντική μείωση πρασίνου.

Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο εδώ και χρόνια έχει αντιταχθεί η τοπική κοινωνία των γύρω Δήμων, δεκάδες περιβαλλοντικές οργανώσεις και ο επιστημονικός κόσμος.

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων καταγγέλλει την κυβερνητική σύμπλευση με τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου, ενάντια στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, την ουσιαστική ανάπτυξη του αθλητισμού με χώρους που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, τον σεβασμό στο περιβάλλον και μακριά από κάθε τεκμηριωμένο χωρικό σχεδιασμό.

Απαιτούμε την απόσυρση της πρότασης για το συγκεκριμένο γήπεδο του Παναθηναϊκού και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με την παρουσία μας και την επιστημονική μας συμβολή την αποτροπή ενός τέτοιου έργου.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Τόνια Κατερίνη

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Πλατσάκης

 


ΨΗΦΙΣΜΑ

pdf
250 KB