Ενημέρωση

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

Κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής κ Σέργιου Στριγκλόγιαννη, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου ως εξής:

 

Πρόεδρος : Σκιαδόπουλος Γιώργος
Αντιπρόεδρος : Περνάρης Γιώργος
Γενικός Γραμματέας : Ζαρίφης Νίκος
Ταμίας : Ματσαμάς Γιάννης
Μέλος : Τσιώκα Ανθούλα

 

Οι εκλογές του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Συνολικά ψήφισαν 153 Αρχιτέκτονες σε 7 νησιά (Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο, Πάτμο και Αστυπάλαια). Σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 18 επιπλέον Αρχιτέκτονες, ενώ στήθηκαν κάλπες σε 2 επιπλέον νησιά.

Τόσο η ηχηρή προσέλευση, όσο και τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών, καταδεικνύουν έμπρακτα την αναγνώριση και την ουσιαστική στήριξη των Δωδεκανήσιων Αρχιτεκτόνων ως προς το έργο του Συλλόγου, δίνοντας ώθηση για μία ακόμα περισσότερο δυναμική συνέχεια.

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ευχαριστεί θερμά:

  • Όλους τους συναδέλφους που προσήλθαν στις κάλπες,
  • Όλους τους συναδέλφους που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές,
  • Όλους τους συναδέλφους που απάρτιζαν τις εφορευτικές επιτροπές στα νησιά :

κκ Ανδρέου Μαριέττα, Γιαλλούσης Στυλιανός, Γκαβογιάννης Νικήτας, Διακογιάννη Γαβριέλλα, Καμπούρης Παύλος, Κισανάκη Αργυρώ, Κομηνέας Κωνσταντίνος, Μαθιουδάκη Μαρία,  Μαρουλλάκης Γιάννης, Ματθαίου Κωνσταντίνος,  Μπερτζουάνης Νικόλαος, Νικηφόρος Γεώργιος, Νισύριος Μιχαήλ, Παναγάκη Σταματία, Πίντζου Χριστίνα, Σακελαροπούλου Παναγιώτα, Στριγκλόγιαννης Σέργιος, Σωτηράκη Ξανθή, Τρικοίλη Μαρία και Τσαγκάρης Νικήτας.

  • Τους συναδέλφους της Εξελεγκτικής επιτροπής: κ Ράμμο Νίκο, κ Μαργιέ Αναστασία και κ Διακομανώλη Μαρία.

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες του Συλλόγου για το 2018, ο κ Γιώργος Σκιαδόπουλος τόνισε:

«Εντός του έτους θα μεταβούμε στα νησιά της Δωδεκανήσου για να πραγματοποιήσουμε άμεσες επαφές με τους ντόπιους συναδέλφους μας. Αποτελεί κοινό σκοπό η δημιουργία ενός πλαισίου στενών συνεργασιών με τους αρχιτέκτονες του κάθε νησιού μας.

Από τους κυριότερους στόχους μας για το 2018 είναι η διασφάλιση της επιτυχίας των επικείμενων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Αστικού Εξοπλισμού με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Πρόκειται για ένα δύσκολο και συνάμα τεράστιο σε γεωγραφική κλίμακα έργο (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα). Κατόπιν, στόχος μας είναι η άμεση προκήρυξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την πλατεία Νομαρχίας και του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου. Αποτελεί ένα εγχείρημα ιδιαίτερα σημαντικό για όλο το νησί της Ρόδου.

Τέλος, αποτελεί ομόφωνη απόφαση της τελευταίας μας Γενικής Συνέλευσης να γίνουν όλοι οι Αρχιτέκτονες ακόμα πιο ενεργοί στις πολυδιάστατες δράσεις του Συλλόγου μας μέσα από τη σύσταση διευρυμένων και πολλαπλών ομάδων εργασίας. Επίσης, θα προχωρήσουμε άμεσα στην επικαιροποίηση του καταστατικού μας.

Κατά τη διάρκεια της δυσμενέστερης περιόδου για τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, οι Δωδεκανήσιοι Αρχιτέκτονες έστειλαν μέσα από την εκλογική διαδικασία ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ενόψει των νέων μαχών που έχουμε να δώσουμε.»