Εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών / Εργαστήριο Urban Gardening

Στα πλαίσια των δράσεων του Open up Uth, ανακοινώνεται το εργαστήριο Urban Gardeningπου θα διεξαχθεί 16-20.5.2022 στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο και απευθύνεται σε νέους δημιουργικούς ανθρώπους με καλλιεργητικά ενδιαφέροντα.

Τα τελευταία δύο χρόνια βιώσαμε περιόδους διαμονής στο σπίτι με όρους εγκλεισμού, που το μετέτρεψαν σε υποδοχέα του συνόλου των δραστηριοτήτων μας. Το σπίτι-εργοστάσιο δημιουργεί νέες πρακτικές και συνήθειες, η οικιακή μας κουλτούρα αλλάζει. Έτσι δίνεται η ευκαιρία να ιχνηλατηθούν αλλά και να επινοηθούν πρακτικές της διαμονής με αυτενέργεια, αλληλεγγύη και μοίρασμα γνώσης και υλικών μεταξύ των κατοίκων. Το «αγρο-αστικό» περιβάλλον του Βόλου, παρέχει πρόσφορο έδαφος για να συνδυαστούν η ζωή στην πόλη και οι γεωργικές πρακτικές. Το εργαστήριο “Urban Gardening”, αφενός θα ανοίξει μια σκηνή συζήτησης για το θέμα της σχέσης μας με τον φυτικό κόσμο, την καλλιέργεια και τη διατροφή, αφετέρου θα αναπτύξει ταυτόχρονα πρακτικές καλλιεργειών και κηποτεχνίας. H συμμετοχή στο εργαστήριο θα δώσει την ευκαιρία να συζητηθούν και να παραχθούν νέα φυτικά μικροπεριβάλλοντα στον υπαίθριο χώρο της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ή ακόμη και σε αυλές σπιτιών συμμετεχόντων. Η φιλοδοξία είναι στο τέλος του εργαστηρίου να έχει προωθηθεί ένα ήθος παραγωγής και όχι μόνο κατανάλωσης, για τον σχηματισμό του οίκου και τον μεταβολισμό της οικιακής/αστικής ζωής.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για εγγραφές κατεβάζετε τη φόρμα που θα βρείτε εδώ, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και μας τη στέλνετε στο [email protected]

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα OPEN UP

Όριο συμμετοχών: 25 άτομα

Ομάδα συντονισμού: Ηλέκτρα Ναούμ, Τάσος Μακρής, Ελένη Διαμαντούλη

Σύμβουλοι: Ζήσης Κοτιώνης, Φοίβη Γιαννίση, Αλέξανδρος Ψυχούλης

Υποβολή αιτήσεων έως 11/5/2022