Εκπαίδευση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ : Εργαστήριο – Συμπόσιο & Workshop για τον «Ύπνο» (3-9 Οκτωβρίου 2022)

CITYLAB 2022

 ΥΠΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία CITYLAB (www.citylab.edu.gr) σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Δήμου Αθηναίων (Μ.Ι.Δ.Α.), τον Σύλλογο των Αθηναίων, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εργαστήριο Χώρου-Αισθητικής-Αειφορίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το CRISiS Lab Εργαστήριο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεπιστημονικής Κριτικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ΑΜΚΕ ΟΝΕΙΡΟΥΣ και με την υποστήριξη των εκδόσεων ΕΥΡΑΣΙΑ, του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας (ΣΕΠΙ) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ),

οργανώνουν επταήμερο πλέγμα αλληλένδετων δράσεων

για την πολιτιστική και κοινωνική σημασία του ύπνου.

CITYLAB • 2022 • ΥΠΝΟΣ 

Workshop

3-6 Οκτωβρίου 2022, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τετραήμερο Διαθεματικό, Διεπιστημονικό και Διαπανεπιστημιακό Εργαστήριο με αντικείμενο τη διατύπωση καινοτόμων προτάσεων χωρικής και χρονικής διαχείρισης του ύπνου.

Συμπόσιο

7-9 Οκτωβρίου 2022, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Τριήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο με διακεκριμένους ομιλητές από τα πεδία της Ιατρικής, της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης, της Κοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, του Αθλητισμού κ.ά.

Στα Citylab είθισται να πραγματοποιούνται θεματικά αφιερώματα για σημαντικά πρόσωπα των τεχνών και των επιστημών, τα οποία έχουν συμβάλλει στην προώθηση της θεωρητικής σκέψης, την ανάπτυξη του κριτικού λόγου ή/και την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής πράξης στην Ελλάδα. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε πως στο φετινό αφιέρωμα θα τιμηθεί ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππίδης, για το πλούσιο και σημαντικό διδακτικό, συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο του. Το θεματικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, 19:30 με 21:30.

(η ΕΙΣΟΔΟΣ στο Συμπόσιο είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ στο κοινό, τηρουμένων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19).

Συνημμένα το Δελτίο Τύπου, το Πρόγραμμα και η αφίσα.