Εκπαίδευση

Μουσική – Λογοτεχνική Βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Διονύση Ζήβα, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχ/νων Μηχανικών ΕΜΠ, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 18:00, στην Αθήνα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στη μουσική – λογοτεχνική βραδυά στη μνήμη του Διονύση Ζήβα, Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., που θα πραγματοποιηθεί στο Auditorium του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 47, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 στις 18.00.

Η εκδήλωση οργανώνεται από μια μικρή ομάδα αποφοίτων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π., με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών από την απώλειά του. Έχει ως κέντρο βάρους την ανάδειξη των λογοτεχνικών προσεγγίσεων του ευρύτατα καλλιεργημένου Διονύση Ζήβα, διαμέσου των οποίων αποδεικνύεται η δεξιότητα έντεχνης έκφρασης του ανθρώπου, πέρα από τις γνωστές ιδιότητές του, του αρχιτέκτονα, του ακαδημαϊκού δασκάλου και του συστηματικού επιστήμονα και ερευνητή.

Στην εκδήλωση θα διαβαστούν πεζογραφήματα και αποσπάσματα ημερολογίου του Διονύση Ζήβα, τα οποία σταθερά διατρέχει ο άρρηκτος δεσμός με την πατρίδα του, τη Ζάκυνθο. Θα ερμηνευθούν έργα για έναν και δύο πιανίστες, κυρίως Επτανησίων συνθετών. Θα προλογίσουν οι -με αλφαβητική σειρά- προσκεκλημένοι ομιλητές Διονύσης Βίτσος, Νίκιας Λούντζης, Ελένη Μαΐστρου και Φίλιππος Συνετός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ώρα προσέλευσης: 17.30 – 17.50.