Ενημέρωση

Lancement du Prix Femmes Architecte 2022 — Προκήρυξη βραβείου γυναικείας αρχιτεκτονικής

Η ARVHA, Association for Research on the City and Housing, προκηρύσσει το 2022 τη δέκατη έκδοση του Γαλλικού Βραβείου για Γυναίκες Αρχιτέκτονες με την υποστήριξη του Pavillon de l’Arsenal, του Εθνικού Συμβουλίου, του Τάγματος των Αρχιτεκτόνων της Περιφέρειας Ile de France και της πόλης του Παρισιού.  Για τα Βραβεία 2022, η ARVHA υποστηρίζεται επίσης από την BNP Paribas Real Estate, Ciments Calcia (Heidelberg Cement France), Unibail-Rodamco-Westfield, Pitchimo και COGEDIM καθώς και υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης: Le journal de l’Architecte,Téma-archi et Batiact.

Αυτό το βραβείο στοχεύει στην ανάδειξη του έργου και της σταδιοδρομίας των γυναικών αρχιτεκτόνων, έτσι ώστε οι νέες γυναίκες αρχιτέκτονες να μπορούν να βασίζονται στα υπάρχοντα γυναικεία μοντέλα, και, να ενθαρρύνει την ίση μεταχείριση σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα.

Οι μόνες προϋποθέσεις για να συμμετάσχετε στο βραβείο είναι να έχετε εγγραφεί στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων της χώρα σας (ή στο αντίστοιχο επιμελητήριο) και να είστε ο συγγραφέας των έργων.

Για την ένατη έκδοση απονέμονται τέσσερα βραβεία:

  • Βραβείο Νεαρής Γυναίκας Αρχιτέκτονα για γυναίκες κάτω των 40 ετών, για τα έργα της (κατασκευασμένα ή μελλοντικά).
  • Βραβείο Πρωτότυπου Έργου για έργο που διεξήχθη από γυναίκα αρχιτέκτονα.
  • Βραβείο Γυναίκα αρχιτέκτονα για έργα – Κατασκευάστηκαν 3-5 έργα.
  • Διεθνές Βραβείο 3-5 έργα κατασκευασμένα από γυναίκα αρχιτέκτονα εγγεγραμμένη στον Σύλλογο αρχιτεκτόνων ή Επιμελητήριο στη χώρα της.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός από τις 15 Μαΐου και θα λήξει στις 31 Ιουλίου 2022.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου 2022 στο «Pavillon de l’Arsenal» στο Παρίσι από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Συνημμένα θα βρείτε την πλήρη προκήρυξη στα Αγγλικά και τα Γαλλικά.