Ο Σύλλογος

ΕλΕΜ : Πανεπιστημονική Επαναστατική Γυμναστική στο Τμήμα Αττικής του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

Αναφέρομαι ειδικά σε σας διότι ο εκπρόσωπος της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ επί δύο συναπτές Συνεδριάσεις του ΔΣ ενυπόγραφα ανταπαντά στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ με ΨΕΜΜΑΤΑ, πράγμα που πίστευα ότι η παράταξή σας δεν θα έπραττε ποτέ, καθώς προσβάλλουν την ΕλΕΜ, τα μέλη της, και τους συναδέλφους που την στηρίζουν.

Ίσως για εσάς αυτά να είναι ξένα ή αστικές ευγένειες ή λεπτομέρειες όχι όμως για την πλειονότητα των συναδέλφων που απεχθάνονται τέτοιου είδους «συνδικαλιστικές πρακτικές». Τα μέλη της ΕλΕΜ δεν έχουν αποχωρήσει ποτέ από τις εργασίες κανενός συλλογικού οργάνου και για κανένα λόγο. Στέκονται πάντα εκεί που τους όρισαν, όχι κομματικά όργανα, αλλά οι συνάδελφοι που τους εμπιστεύονται στο ΤΕΕ, στους Επιστημονικούς Συλλόγους και στα Όργανα των Μηχανικών, εδώ και 35 συναπτά έτη.

Και ως Ιδρυτικό μέλος και φέρων ακόμα την ευθύνη του Αντιπροέδρου της ΕλΕΜ, εξηγούμαι:

Στην, για άλλη μια φορά, χαμένη Συνεδρίαση του ΔΣ της 04.12.2023, η Ημερήσια Διάταξη που απέστειλε ο Συγκαλών από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΔΚΜ, είχε μοναδικό θέμα την εκλογή Προεδρείου όπως ορίζεται σαφέστατα στο Καταστατικό. Αφού και αυτή την φορά η διαδικασία κατέστη ατελέσφορη, με την νέα γυμναστική που εφαρμόζετε της ΑΠΟΧΗΣ από την ψηφοφορία, ο Συγκαλών έληξε την Συνεδρίαση και φύγαμε.

Αν συνάδελφοι, δεν είναι επαναστατική γυμναστική αυτό που εφαρμόζετε σέρνοντας το Τμήμα σε 12μηνη απραξία, μπορείτε να προσφύγετε στο Πρωτοδικείο ή να συγκεντρώσετε 200 υπογραφές συναδέλφων με το αίτημα της έκπτωσης του εκλεγμένου ΔΣ και να σύρετε τους αρχιτέκτονες εκτάκτως ξανά σε πρόωρες Εκλογές.

Έχετε και το μαχαίρι και το πεπόνι αφού μπορείτε ακόμα και τώρα να εγκαταλείψετε την τακτική της λευκής ψήφου και αφήστε τις παιδαριώδεις υπεκφυγές για σύσταση Υπηρεσιακού Προεδρείου αντί για την προσφυγή στο Πρωτοδικείο. Η ΕλΕΜ δεν πρόκειται να συναινέσει ποτέ σε οποιαδήποτε πρόταση οδηγεί σε πρόωρες εκλογές, εκτός και αν υποχρεωθεί καταστατικά ή θεσμικά και σας διαβεβαιώ ότι είναι πάντα έτοιμη για τέτοιο ενδεχόμενο.

Κατά τα λοιπά η θέση της ΕλΕΜ είναι γνωστή, δεν θα συνταχθεί ποτέ με δυνάμεις που η μόνη τους έννοια είναι η παραγωγή πολιτικών καταγγελτικών ψηφισμάτων, μακρυά από κάθε εφικτή πρόταση επίλυσης των προβλημάτων της επαγγελματικής ζωής των Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων, που βάλλεται παντοιοτρόπως από κάθε κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια με στόχο την εξαφάνιση των αυτοαπασχολουμένων μηχανικών και κυρίως των Αρχιτεκτόνων.

 

Για την ΕλΕΜ

Μιχάλης Θ. Πουλάκης

αρχ. μηχ.