Ενημέρωση

Εκπαιδευτική δράση για την Πέτρινη Δόμηση «Καλντερίμι Χ2» στην Πλάκα Τζουμέρκων Ηπείρου, από την Ομάδα Μπουλούκι

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης : Μπουλούκι συνεχίζει τη δράση του στα Τζουμέρκα της Ηπείρου.

Σε συνέχεια του περυσινού 1ου Εργαστηρίου Πέτρινης Δόμησης, η Ομάδα «Μπουλούκι» διοργανώνει φέτος την εκπαιδευτική δράση για την Πέτρινη Δόμηση «Καλντερίμι Χ2», αντικείμενο της οποίας είναι η πλήρης αποκατάσταση – ανασκευή του ιστορικού μονοπατιού που οδηγεί στο Γεφύρι της Πλάκας.

Θα λάβει χώρα στην Πλάκα Τζουμέρκων μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2019, όταν παράλληλα θα ολοκληρώνεται η πολυαναμενόμενη αναστήλωση του παρακείμενου ιστορικού γεφυριού.

Πρόκειται για δύο επάλληλα εργαστήρια (X2), και συγκεκριμένα για:

(α) μία δίμηνη μαθητεία (Plaka camp) η οποία απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες τεχνίτες, που θα εργαστούν υπό την καθοδήγηση έμπειρων μαστόρων–εκπαιδευτών, λαμβάνοντας ημερήσια αποζημίωση και (β) ένα εντατικό εργαστήριο δώδεκα ημερών (Plaka Workshop), που απευθύνεται σε τεχνικούς, μηχανικούς και καλλιτέχνες, φοιτητές και επαγγελματίες από τον κλάδο της κατασκευής, που θα πραγματοποιηθεί στη συνολική διάρκεια των δύο μηνών.

Ως συνδιοργανωτές στο εγχείρημα αυτό συμμετέχουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας, ενώ η δράση χρηματοδοτείται μερικώς από τον οργανισμό

Headly Trust και υποστηρίζεται από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του ΕΜΠ (ΜΕΚΔΕ).

Αναλυτικές πληροφορίες και περιγραφή της δράσης, των μαστόρων και των μέχρι τώρα προσκεκλημένων ομιλητών, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο : https://boulouki.org/gr/?p=3746.