Ενημέρωση

ECCA COATED METAL AWARDS 2024

Τα βραβεία ECCA Coated Metal Awards 2024, τα οποία απευθύνονται σε αρχιτέκτονες και designers από την Ελλάδα και την Κύπρο, είναι μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Βαφής Μετάλλου

(European Coil Coating Association) με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων υλοποιημένων εφαρμογών προβαμμένων μεταλλικών στοιχείων στην αρχιτεκτονική και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα σημαντικά περιβαλλοντικά και αισθητικά πλεονεκτήματά τους.

Ο ECCA απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε αρχιτέκτονες και designers να καταθέσουν προτάσεις υλοποιημένων έργων, χωρίς κόστος συμμετοχής, στις οποίες να ξεχωρίζουν οι δημιουργικές εφαρμογές του προβαμμένου μετάλλου.

Τα έργα, τα οποία μπορεί να αφορούν στην αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό εσωτερικού χώρου ή τις εγκαταστάσεις τέχνης, θα υποβάλλονται σε τρεις κατηγορίες:

  • S – Μικρά έργα έως 500m²
  • M – Μεσαία από 500-2000m²
  • L – Μεγάλα έργα άνω των 2000m²

Για κάθε κατηγορία θα απονεμηθεί από ένα χρηματικό βραβείο ύψους 2000€, ενώ επιπλέον η κριτική επιτροπή των βραβείων μπορεί να απονείμει Επαίνους, χωρίς χρηματικό βραβείο.

Η κατάθεση των συμμετοχών γίνεται ψηφιακά, στον ιστότοπο ecca-awards.com και έχει προθεσμία υποβολής

έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ECCA και αρχιτέκτονες, θα αξιολογήσει τα έργα ως προς την αισθητική τους διάσταση, τη μεθοδολογία του σχεδιασμού τους, την καινοτομία της εφαρμογής και τη βιωσιμότητα του έργου.

Μέλη της κριτικής επιτροπής είναι οι:

– Yvonne Barcelona, Managing Director, ECCA

– Christophe Perin, VP Global Marketing, Beckers

– Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Αντιπρόεδρος ΕΙΑ

– Παύλος Φεραίος, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου

– Νίκος Πατσαβός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 30 Απριλίου ενώ η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου του ECCA, το οποίο θα λάβει χώρα φέτος στην Αθήνα από 22-24 Μαΐου.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία και κατάθεση συμμετοχών, τα ενδιαφερόμενα γραφεία μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση http://www.ecca-awards.com