Διεθνείς Συνεργασίες

Ανακοίνωση του Ελληνικού Τμήματος της UIA για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής 2020

Ανακοίνωση του Ελληνικού Τμήματος της UIA για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής 2020

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (UIA World Architecture Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας (UN World Habitat Day).

Το θέμα του εορτασμού στις 5 Οκτωβρίου 2020 είναι: “Κατοικία για όλους: Προς ένα Καλύτερο Αστικό Μέλλον” (Housing For All: A better Urban Future) και στοχεύει στην κινητοποίηση των αρχιτεκτόνων, αλλά και του κόσμου στα προβλήματα των πόλεων και της κατοικίας.

Η UIA με 1.300.000 μέλη παγκοσμίως στοχεύει στην ανάδειξη του έργου του αρχιτέκτονα και τη συμβολή του, που είναι κομβικής σημασίας για την αστική ανάπτυξη, και ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία μας, σε μεταβατικό στάδιο, αντιμετωπίζει πολλαπλές και πολύπλοκες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή & περιβάλλον, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, πανδημίες, κοινωνική ανισότητα, κ.ά.

Η UIA και τα μέλη της κινητοποιούνται για να δηλώσουν τη δέσμευση όλων στην κοινωνία, στο οικοσύστημα και στις πόλεις μας για την αναβάθμιση, δια του αστικού και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, τα οποία είναι κλειδιά, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας.

http://zvin.mjt.lu/nl2/zvin/57884.html?hl=fr&fbclid=IwAR2YOuSOySmwvQTltS3sT2UO4A-1hS8oe1B9emjuLX9uB–YJ4pgAkZzWVo

 

UIA Ελληνικό Τμήμα

Φανή Βαβύλη, Πρόεδρος