Ενημέρωση

Ανακοίνωση για τον βανδαλισμό αρχιτεκτονικού γραφείου

ΑΠ 69181 / Αθήνα 6 Μαρτίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον βανδαλισμό αρχιτεκτονικού γραφείου

Οι Ιδέες, η Δημιουργία, η Επιστημονική Άποψη, η Αρχιτεκτονική δεν τρομοκρατούνται, δεν εκφοβίζονται, δεν φιμώνονται.

Ο συνάδελφος Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, Αρχιτέκτονας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ και ιδρυτικό μέλος των Tense Architecture Network, μαζί με τους συνεργάτες του, δέχθηκαν για δεύτερη φορά επίθεση βανδαλισμού στο αρχιτεκτονικό τους γραφείο. Οι δράστες που κρύβονται πίσω από αυτή τη βίαιη και αδιανόητη ενέργεια, προέβαλαν ως λόγο τη βράβευση του γραφείου στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την «Ανάπλαση της Πλατείας Εξαρχείων», εκτοξεύοντας, πάντα ανώνυμα, νέες σαφείς απειλές.

Στεκόμαστε αυτονόητα δίπλα στους συναδέλφους που είναι θύματα μιας τρομοκρατικής, αντιδημοκρατικής ενέργειας. Η κάθε είδους απειλή, εκβιασμός, βανδαλισμός ή εκφοβισμός δεν μπορεί παρά να είναι καταδικαστέα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων υπερασπίζεται τις θεσμικές διαδικασίες, αλλά σε κάθε περίπτωση και το δικαίωμα συμμετοχής των μελών της, ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία, ως έκφραση της επιστημονικά τεκμηριωμένης αρχιτεκτονικής τους άποψης.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ξυνομηλάκης

Η Γενική Γραμματέας
Τζούλια Τσαλίκη