Δράσεις

Πρόσκληση χορηγιών για την εκδήλωση – παρουσίαση του Καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής στην 15η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΟΡΗΓΙΩΝ
για την εκδήλωση – παρουσίαση του Καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής στην 15η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2016

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), με ανάθεση από τη Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέλαβε ως επιμελητής την εθνική εκπροσώπηση της ελληνικής συμμετοχής στην 15η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής: Biennale στη Βενετίαμε γενικό θέμα «Reporting from the front» / «Ανταπόκριση από το μέτωπο» (Giardini, Μάιος έως Νοέμβριος 2016).

Η ελληνική συμμετοχή ‘’This is a Co_op‘’, που για πρώτη φορά διαμορφώθηκε σε ένα μοναδικό συλλογικό εργαστήριο με αφιλοκερδή συμμετοχή 136 αρχιτεκτόνων και πολλών ακόμα συντελεστών, επένδυσε στη δύναμη της σύνθεσης, της συμμετοχής και της συνεργατικότητας. Η ολοκληρωμένη αυτή παρουσίαση, που εκτός από την μόνιμη έκθεση περιέλαβε και 12 εκδηλώσεις – εργαστήρια στο ελληνικό περίπτερο στη Βενετία και μερικά ακόμη στην Ελλάδα, αποτυπώθηκε στον κατάλογο που ολοκληρώθηκε με το πέρας των εκδηλώσεων. Στον κατάλογο παρουσιάζονται με πλούσια αρθρογραφία και τα θέματα της έκθεσης, θέματα κρίσιμα για την εποχή μας, όπως το προσφυγικό, η διαχείριση του δημόσιου χώρου, η επανάχρηση κτιρίων, η αλληλέγγυα οικονομία, το επάγγελμα του μηχανικού κ.ά. Παρουσιάζεται ακόμα η ίδια η διαδικασία της συμμετοχής, η διαμόρφωση του περιπτέρου, καθώς και ο ρόλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ως φορέας έκφρασης, επιστημονικής και κοινωνικής παρέμβασης των αρχιτεκτόνων.

Η παρουσίαση του καταλόγου θα είναι μια σημαντική στιγμή ολοκλήρωσης – αποτίμησης αυτού του έργου και επαφής με το ελληνικό κοινό και στόχος μας είναι να είναι μια εκδήλωση ανοιχτή με μεγάλη συμμετοχή, σε χώρο ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα. Μια τέτοια εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη των φίλων του Συλλόγου, όσων θέλουν να συνεχίσει η αρχιτεκτονική να εμπλουτίζει την ανθρώπινη εμπειρία, όσων θέλουν να μας γνωρίσουν και να τους γνωρίσουμε.

Σας καλούμε να στηρίξετε την παραπάνω εκδήλωση, και προκειμένου να μας πληροφορήσετε για τον τρόπο, το ύψος και το είδος της συνδρομής σας, να απευθύνεστε στη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (τηλ.: 2103215146, 2103213871, e-mail: [email protected] ή [email protected]).

Αν προχωρήσει η συνεργασία μαζί σας, μπορείτε να μας προωθήσετε το υλικό με βάση το οποίο θα εξασφαλιστεί η προβολή του φορέα σας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ανάρτηση υλικού προβολής στο site του συλλόγου, Banner υλικό προβολής στο χώρο της έκθεσης.

Ελάχιστη χορηγία: 1.000 ευρώ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος
Τόνια Κατερίνη

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Πλατσάκης