Ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – Γενική Συνέλευση Τμήματος Αττικής – 16.02.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γενική Συνέλευση Τμήματος Αττικής – 16.02.2011

 

Α.Π. 42561, Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, με βάση την Απόφαση της Αντιπροσωπείας του της 23.01.2011, καλεί τους αρχιτέκτονες να σταθούν όρθιοι στον απρόκλητο πόλεμο που κηρύχθηκε εναντίον τους και απειλεί το δημόσιο συμφέρον που συνδέεται με το έργο τους, με επιλογές όπως το ψευδεπίγραφο άνοιγμα του επαγγέλματος.

Οι δράσεις μας, δράσεις ρήξης και ανατροπής θα είναι ίδιες με τις δράσεις των υπόλοιπων εργαζόμενων που αντιστέκονται. Σε συντονισμό με αυτούς, με τις δικές μας απεργιακές κινητοποιήσεις, θα αναδείξουμε δίπλα τους τις δικές μας θέσεις.
Με κινηματικές δράσεις στους δικούς μας εργασιακούς χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς, θα ενημερώσουμε και θα αναδείξουμε τον ιδιαίτερο κοινωνικό ρόλο και την προσφορά των αρχιτεκτόνων.

Ο αγώνας μας αυτός πρέπει να αναληφθεί, να αποφασισθεί και να σχεδιασθεί από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες.

Για αυτόν τον λόγο η Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ καλεί όλα τα υπάρχοντα και  υπό ίδρυση Τοπικά Τμήματα και τους Συλλόγους Αρχιτεκτόνων σε όλη την Ελλάδα, να συγκαλέσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους για να διεκδικήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου ή να μεθοδεύσουν παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή του, σε περίπτωση που αυτό ψηφισθεί.

Ειδικά οι Αρχιτέκτονες μέλη του υπό ίδρυση Τμήματος Αττικής, καλούνται σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Αθήνα, οδ. Νίκης 4, Α΄ Όροφος, με θέματα:

    • Κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών
    • Τροποποίηση Νόμου για τις μελέτες δημοσίου
    • Συγκρότηση και συμμετοχή του Τμήματος Αττικής στις Αρχαιρεσίες του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, που θα διεξαχθούν μετά τη διεξαγωγή του 11ου Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνέδριου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ