Ενημέρωση

1ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής & Παιδείας “Ρευστές Μορφώσεις”, Σάββατο 22.10.2016, Ρόδος

Tο «1Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» με τίτλο «Ρευστές Μορφώσεις» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 στο ξενοδοχείο Sheraton στις 17:30.

Το Συνέδριο συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το στηρίζουν ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ), το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, η Λέσχη Lions Ρόδου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς και το Ίδρυμα Υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου.

 

Η προαγωγή και η εξέλιξη της Παιδείας στον τόπο μας, καθώς και η προάσπιση θεμελιωδών αξιών και αρχών αποτελεί πρωταρχικό στόχο για όλους τους συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του Συνεδρίου.

Το κύρος των ομιλητών είναι Διεθνούς και Πανελλήνιας εμβέλειας:

  • Τόνια Κατερίνη

Πρόεδρος ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων)

  •  Παναγιώτης Τουλιάτος

Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick

  •  Τάσος Μπίρης

Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Επίτιμος Διδάκτωρ τμήματος Αρχιτεκτόνων Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης

  •  Δημήτρης Κόκκινος

Γενικός Επιβλέπων Αρχιτέκτων Νέων Διδύμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, Καθηγητής City University of New York

  •  Νίκος Φιντικάκης

Μέλος του Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA)

  •  Έλενα Θεοδωροπούλου

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Koσμητόρισσα  της Σχολής  Ανθρωπιστικών Επιστημών (Σ.Α.Ε.)

 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς της Ελλάδας, σε όλους τους φορείς και την επιστημονική κοινότητα γύρω από τον χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές, καθώς και  σε ολόκληρη την κοινωνία ανεξαρτήτως μορφωτικού υποβάθρου. Ένας από τους στόχους είναι το Συνέδριο να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια θεσμό αναγνωρίσιμο και έξω από τα σύνορα της χώρας μας..

 

Την επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι Γιώργος Σκιαδόπουλος, Γιώργος Περνάρης και Νίκος Παπαγρηγορίου. Η επιτροπή πορισμάτων αποτελείται από τους Έλενα Θεοδωροπούλου, Μάνο Κόνσολα, Λίλα Μανωλά, Γιώργο Καρυδάκη, Χάρη Λαμπρίδη και Πάνο Βενέρη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Γιώργος Σκιαδόπουλος Πρόεδρος ΣΑΔ
Γιώργος Περνάρης Αντιπρόεδρος ΣΑΔ
Αναστασία Μαργιέ Γ. Γραμματέας ΣΑΔ
Νίκος Παπαγρηγορίου Μέλος ΔΣ ΣΑΔ
Γιάννης Ματσαμάς Μέλος ΔΣ ΣΑΔ