Ενημέρωση

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Δελτίο Τύπου σχετικά με σεμινάριο “Building with Wood Seminar 2010”

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Δελτίο Τύπου σχετικά με σεμινάριο “Building with Wood Seminar 2010” που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26.11.2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
BUILDING WITH WOOD SEMINAR 2010
700 αρχιτέκτονες, μηχανικοί και designers από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο σεμινάριο για τη χρήση του ξύλου στις κατασκευές Η χρήση του ξύλου στη σύγχρονη κατασκευή προσέλκυσε το ενδιαφέρον 700 αρχιτεκτόνων, μηχανικών και designers οι οποίοι παρακολούθησαν το σεμινάριο BUILDING WITH WOOD SEMINAR 2010 στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στις 26 Νοεμβρίου στη  Θεσσαλονίκη. Η δεύτερη αυτή διοργάνωση (η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο ξενοδοχείο HILTON της Αθήνας) έγινε τόπος συνάντησης νέων επαγγελματιών του κλάδου αλλά και αναγνωρισμένων στελεχών
τεχνικών εταιρειών οι οποίοι με τη δυναμική συμμετοχή τους απέδειξαν ότι το ξύλο είναι ένα οικολογικό και σύγχρονο υλικό που ενδιαφέρει όλο τον κλάδο τωνκατασκευών.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από τη νησιωτική χώρα, ενδεικτικό της σωστής επικοινωνίας του συνεδρίου, της άρτιας οργάνωσης αλλά και της επιθυμίας των νέων επαγγελματιών να ενημερωθούν για τις απεριόριστες σχεδιαστικές και οικονομικές επιλογές που προσφέρει το ξύλο εν όψει της εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ.

Αναγνωρισμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Δρ. Ελευθερία Τσακανίκα, Δρ. Ιωάννης Μπαρμπούτης, Δρ. Γεώργιος Νταλός, Α.Π.Θ, Dipl.-Ing (FH) Reinhard Brandner, Πολυτεχνείο του Graz, Arch. Alberto Alesi, εκδότης Materialegno, Μιλάνο, Ζαννής Κοντέας, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π, Δρ.Αναστάσιος Μ. Κωτσιόπουλος, Αρχιτέκτων, Καθηγητής Α.Π.Θ) ανέλυσαν τις θέσεις τους και παρουσίασαν συγκεκριμένα case studies (παραδείγματα χρήσης του ξύλου σε σύγχρονες κατασκευές).

Στην επιτυχία του συνεδρίου που διοργανώθηκε από το περιοδικό ΕΠΙΠΛΕΟΝ συνέβαλαν τόσο η συνδρομή του αυστριακού οργανισμού προώθησης ξύλου ProHolz που ήταν και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης όσο και η στήριξη των χορηγών σε οικονομικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

Χορηγοί επικοινωνίας του σεμιναρίου είναι, το ηλεκτρονικό αρχιτεκτονικό περιοδικό greekarchitects.gr, το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ , το περιοδικό ECON3 και το περιοδικό του ΣΠΜΕ.
Την εκδήλωση υποστήριξαν επίσης ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος (ΣΠΜΕ) και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ). Χορηγοί του σεμιναρίου ήταν εταιρείες και φορείς του κλάδου όπως: ALPI – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε., ΒΙΕΚΚΟ, ΓΙΩΤΑΣ ΑΒΕΕ, ΔΑΝΕΛΗΣ – ALDA DOOR, EUROCO, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, INTERWOOD ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ – BINDER HOLZ, INTERSCALA, ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΥΛΟΥ, ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ,, MEDWOOD, METHOD – ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, MM MASSIV HOLZ MAYR MELΝHOF HOLZ – ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΠΕ, ΞΥΛΟΚΑΤΟΙΚΕΙΝ, ΞΥΛΙΝΟ ΚΟΥΦΩΜΑ.
Περισσότερες πληροφορίες online στο www. epipleon.gr