Προηγούμενη σελίδα

Σεμινάριο : «Προσβασιμότητα για Όλους -
Προς το Συνέδριο της UIA του έτους 2008» -
Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006 - ΤΕΕ

 

Σεμινάριο : «Προσβασιμότητα για Όλους -
Προς το Συνέδριο της UIA του έτους 2008»

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2006, 16.00μ.μ - 20.00 μ.μ.
ΤΕΕ, Αίθουσα Αντιπροσωπείας, 5ος όροφος


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων - UIA και με το Πρόγραμμα της UIA «Αρχιτεκτονική για όλους» (Architecture for All), διοργανώνει σεμινάριο με θέμα «Προσβασιμότητα για Όλους-Προς το Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA του έτους 2008». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου 2006 μεταξύ 16.00 και 20.00 μ.μ. στην αίθουσα Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Κ. Σερβίας 4, στον 5ο όροφο.

Το Πρόγραμμα της UIA «Αρχιτεκτονική για όλους» - "Architecture for All", δημιουργήθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Πεκίνου το έτος 1999, με στόχο να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της προσβασιμότητας στα κτίρια και τον δημόσιο χώρο, για όλες τις κατηγορίες των χρηστών. Έχει περιφερειακή βάση και για την Region II, στην οποία ανήκουμε, την ευθύνη έχει το Εθνικό Τμήμα της Πολωνίας με διευθυντή τον Krzysztof Chwalibog.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της προσβασιμότητας του δημόσιου χώρου και των κτιρίων σαν βασική αρχή του σχεδιασμού και η ευαισθητοποίηση στο ζήτημα αυτό των αρχιτεκτόνων, των πολεοδόμων καθώς και των αρμόδιων που αποφασίζουν για το σχεδιασμό. Θα υπάρχουν εισηγήσεις από την Πολωνία, την Γαλλία, την Ελλάδα, την Σλοβακία και την Τουρκία.


Αρχή σελίδας