Συμμετοχή σε Έκθεση Βιώσιμης Αρχιτεκτονικής επί τη ευκαιρία της 20ης Επετείου ίδρυσης του Συμβουλίου των Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης (ΣΑΕ)

 

Α.Π. 40557, Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή σε Έκθεση Βιώσιμης Αρχιτεκτονικής επί τη ευκαιρία της 20ης Επετείου ίδρυσης του Συμβουλίου των Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης (ΣΑΕ)

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώσουμε ότι το 2010 σηματοδοτεί τα 20 έτη από την ίδρυση του Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων Ευρώπης (ΣΑΕ), στο οποίο συμμετέχει ενεργά και ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ). Με την αφορμή αυτή, έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για την προετοιμασία μιας ειδικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΕ στις 3 Δεκεμβρίου 2010 στις Βρυξέλλες, για τον εορτασμό της επετείου. 

Στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων που θα σηματοδοτήσουν την 20η επέτειο, το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΣΑΕ σκοπεύει να διοργανώσει Έκθεση που θα περιλαμβάνει τα καλύτερα παραδείγματα βιώσιμης αρχιτεκτονικής, από όλα τα κράτη της Ευρώπης. Στόχος είναι η διοργάνωση μιας έκθεσης που αρχικά θα στεγαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από Δευτέρα 29 Νοεμβρίου μέχρι Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Bozar», στην καρδιά των Βρυξελλών. Η έκθεση, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει έργα από διάφορα κράτη της Ευρώπης, θα παρουσιάσει μια επισκόπηση διαφορετικών, επιτυχημένων παραδειγμάτων βιώσιμης αρχιτεκτονικής από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τονίσει τα κύρια επιτεύγματα του ΣΑΕ κατά την 20ετή του λειτουργία.   
 
Σας καλούμε λοιπόν, εφόσον επιθυμείτε να λάβετε μέρος στην παραπάνω έκθεση, να στείλετε στη Γραμματεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ υλοποιημένο έργο/α βιώσιμης αρχιτεκτονικής, που να έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα και να θεωρούνται σημαντικά παραδείγματα βιώσιμης αρχιτεκτονικής. Τα έργα αυτά θα πρέπει να έχουν επιτύχει κάποια σημαντική εθνική διάκριση για βιώσιμη αρχιτεκτονική τα τελευταία χρόνια

Οι συμμετοχές που θα υποβάλλονται θα πρέπει να περιλαμβάνουν εικόνες ανάλυσης 300dpi σε format «.jpg» ή «.tiff» και κείμενο σε format «.doc» (word document) στα ελληνικά, μαζί με μετάφραση στα αγγλικά ή γαλλικά. Τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010, στα Γραφεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι).  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ θα συστήσει μια επιτροπή η οποία θα αναλάβει να επιλέξει όσα έργα πληρούν τα παραπάνω δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια θα υποβληθούν στο ΣΑΕ. Το ΣΑΕ, με τη σειρά του, θα επιλέξει το τελικό έργο (κατά πάσα πιθανότητα ένα) που θα εκπροσωπήσει την κάθε χώρα, ενώ οι υπόλοιπες συμμετοχές είναι πολύ πιθανό να αναφερθούν σε κατάλογο που θα εκδοθεί για την έκθεση. Κατά την επιλογή, θα υπάρξουν συγκεκριμένα κριτήρια, τα οποία είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, και τα οποία θα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως η ανάγκη ύπαρξης αντιπροσωπευτικών παραδειγμάτων διαφόρων ειδών κτιρίων, η ανάγκη να φαίνονται όλες οι εφαρμόσιμες τεχνολογίες στα πλαίσιο της βιώσιμης αρχιτεκτονικής και η υψηλή αισθητική ποιότητα που να εκφράζει τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε καλέστε τη γραμματεία του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ στο 210 3215146-7, καθημερινά 9:00-15:00.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

          

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ

 

 

 

Αρχή σελίδας