"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ"
11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
1η προσυνεδριακή εκδήλωση

 

Α.Π. 39988, Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ - ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ»
11o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
1η προσυνεδριακή εκδήλωση

 

Η Αρχιτεκτονική ως επάγγελμα θα αποτελέσει το αντικείμενο των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου, που οργανώνεται από τον ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ με την υποστήριξη του ΤΕΕ και υπό την αιγίδα του Υ.Π.Ε.Κ.Α.. 

1η προσυνεδριακή εκδήλωση
Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης»

Η πορεία προς το Συνέδριο θα σηματοδοτηθεί από σειρά εκδηλώσεων, που θα αποτελέσουν τα στάδια μιας προσπάθειας του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ σε συνεργασία με το ΤΕΕ.  Πρώτη προσυνεδριακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2010, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Γ.Ο.Κ. - ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ - ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ».

Η ημερίδα πραγματοποιείται  για να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν συντεταγμένα, προβληματισμοί και επιστημονικές προτάσεις - απαντήσεις στα ερωτήματα που ταλανίζουν τους μηχανικούς, τους νομικούς και τη διοίκηση εδώ και χρόνια.

Υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, η πρόκληση για τον έλληνα αρχιτέκτονα- δημιουργό γίνεται επιτακτική ανάγκη στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού. Πρέπει να εξασφαλιστεί το καθεστώς των ίσων ευκαιριών για την ελεύθερη δημιουργική έκφραση και τη άσκηση του επαγγέλματος στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους αρχιτέκτονες να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους για την Αρχιτεκτονική και τους Αρχιτέκτονες.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

           

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΜΠΑΝΑ

 

 

 

Αρχή σελίδας