Προηγούμενη σελίδα

Σειρά Εκδηλώσεων Προγράμματος Metropolis του Βρετανικού Συμβουλίου - Φεβρουάριος και Μάρτιος 2007


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

British Council

Metropolis

Το πρόγραμμα του British Council Metropolis αναδεικνύει το εύρος της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και δημιουργικότητας στη Βρετανία σήμερα. Οι πόλεις όπου ζουν οι νέοι άνθρωποι αποτελούν ταυτόχρονα καθημερινή πραγματικότητα και πηγή έμπνευσης – με αποτέλεσμα οι ίδιοι να εκφράζουν έντονα τη δημιουργικότητα και την εμπειρία τους μέσω αστικών μορφών και μοτίβων τέχνης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος Metropolis οργανώνουμε εκθέσεις, εργαστήρια και μια σειρά συζητήσεων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού:

Η έκθεση Great Brits – Οι Νέοι Αλχημιστές παρουσιάζει την αξιοθαύμαστη γενιά ταλαντούχων νεαρών σχεδιαστών που εργάζονται στη Βρετανία. Ξεκίνησε στα γραφεία του Sir Paul Smith στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Επίπλου 2005 στο Μιλάνο. Κάθε ένας από τους έξι σχεδιαστές της έκθεσης καλλιέργησε μια ξεχωριστή σχεδιαστική προσέγγιση στις απαρχές της καριέρας του. Μοιράζονται το πάθος τους για πειραματισμό με καινούργια υλικά και τεχνολογίες παραγωγής και ενθουσιάζονται με την εξερεύνηση  μετασχηματιστικών – ή αλχημικών – σχεδιαστικών προοπτικών. Την έκθεση Great Brits-Οι Νέοι Αλχημιστές έχουν επιμεληθεί το Design Museum του Λονδίνου και το British Council. Στην Αθήνα η έκθεση  έρχεται ως συνεργασία του British Council και του Megaron Plus στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, από 2 Φεβρουαρίου 2007 έως 4 Μαρτίου 2007, 10πμ-6μμ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Metropolis, διακεκριμένοι ομιλητές από τη Βρετανία ανταλλάσουν απόψεις με Έλληνες αρχιτέκτονες, πολεοδόμους και περιβαλλοντολόγους στη σειρά δημοσίων διαλόγων και συζητήσεων City Debates που θα καλύψουν τις εξής θεματικές ενότητες:

     
Tο Ντιζάιν στη ζωή μας (Design for Living)
Ομιλητές: Pascal Anson, Michael Cross, Στέργιος Δελιαλής
02/02/2007 Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αρχιτεκτονική και Τέχνη (Architecture within the Arts)
Liza Fior, Katherine Clarke, Ανδρέας Αγγελιδάκης, Έλενα Ζαμπέλη & Carlos Loperena, Μέμος Φιλιππίδης
24/02/2007 – Ωδείο Αθηνών

Ολυμπιακές Πόλεις: Αθήνα 2004 – Λονδίνο 2012 (Olympic Cities)
Alejandro Zaera Polo, Ζήσης Κοτιώνης
27/02/2007 – Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Υβριδική Πόλη: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Βελιγράδι (Hybrid City: Athens-Istanbul-Belgrade)
Jonathan Charley, Maja Bualtovic, Branko Pavic
06/03/07-Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν

Αστικός Ανασχεδιασμός (Urban Regeneration)
Crispin Kelly, David Barrie, Ελένη Πορτάλιου
13/03/2007 – Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Κλιματική Αρχιτεκτονική (Environmental Architecture)
Simos Yannas, Rab Bennetts, Θύμιος Παπαγιάννης & Ήβη Νανοπούλου  
20/03/2007 – Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

 

Από το 1939, το British Council λειτουργεί ως πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας. Με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδέει την Ελλάδα με τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες και τις δημιουργικές προσεγγίσεις της Μεγάλης Βρετανίας και στηρίζει τις διαπολιτισμικές σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη.

Πληροφορίες:  British Council, 210 369 2333
www.britishcouncil.org/greece

 

 

Αρχή σελίδας