Προτάσεις Επιτροπής Νέων Αρχιτεκτόνων - Επόμενη συνάντηση

 

Α.Π. 34811, Αθήνα 18 Απριλίου 2006

Θέμα : Προτάσεις Επιτροπής Νέων Αρχιτεκτόνων – Επόμενη συνάντηση

Η Επιτροπή Νέων Αρχιτεκτόνων του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, την Τετάρτη 5 Απριλίου κατέθεσε το κείμενο των προτάσεών της στο Δ.Σ. του Συλλόγου και οι προτάσεις έγιναν δεκτές.

Το κείμενο των προτάσεων παρουσιάστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα, στην Αντιπροσωπεία του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ, στις 15 Απριλίου 2006, με την ευκαιρία της συζήτησης του προγραμματισμού της δράσης του Συλλόγου.

Οι προτάσεις της Επιτροπής είναι οι παρακάτω:

  1. Να συνταχθεί ενημερωτικό φυλλάδιο για το ρόλο, την αξία και τις δραστηριότητες του Συλλόγου, με συνημμένη αίτηση εγγραφής, το οποίο θα δίνει συνοπτικές πληροφορίες για θέματα ασφαλιστικά, αμοιβών, μισθών και ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών ζητημάτων.
  2. Να διατεθεί ειδικός χώρος στο δελτίο του συλλόγου και στο site για την Επιτροπή Νέων.
  3. Να είναι ανοικτά τα γραφεία του συλλόγου κάποια απογεύματα και να λειτουργεί ως εντευκτήριο:
  4. α. να προσφέρει καφέ

    β. να διαθέτει, προς ανάγνωση, στους συναδέλφους όλα τα διεθνή και τοπικά αρχιτεκτονικής

    γ. να γίνονται προβολές ταινιών αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και ντοκιμαντέρ

    δ. να δημιουργηθεί «εικονοθήκη» σε κοινόχρηστο υπολογιστή (βιβλιοθήκη εικόνων αρχιτεκτονικής).

  5. Να οργανωθούν ενημερωτικά σεμινάρια, που θα αφορούν τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος, τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των νέων αρχιτεκτόνων.
  6. Να συνταχθεί τεύχος, που να πληροφορεί και να αποκωδικοποιεί τις πληροφορίες σχετικά με τα ασφαλιστικά και τα μισθολογικά δικαιώματα.
  7. Να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας-μελέτης του ΓΟΚ στα πλαίσια του ΣΑΔΑΣ.
  8. Να γίνει πανελλήνιος διαγωνισμός με θέμα «Το καλύτερο κτίριο της γειτονιάς». Θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να στείλει κτίρια της επιλογής του. Θα διακριθεί ένας αριθμός κτιρίων από την αρμόδια επιτροπή. Τα διακριθέντα κτίρια θα εκτεθούν και θα παρουσιαστούν από τους δημιουργούς τους. Στόχος του διαγωνισμού θα είναι αφενός η διερεύνηση των προτιμήσεων του κοινού και αφετέρου η ευαισθητοποίησή του.
  9. Να γίνουν εκθέσεις διπλωματικών εργασιών, όσων ενδιαφέρονται.
  10. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με την Επιτροπή Νέων Αρχιτεκτόνων, θα ελέγχει ώστε οι αμοιβές των νέων αρχιτεκτόνων, να μην είναι κάτω από τη συλλογική σύμβαση. Σε περίπτωση που κάποια γραφεία δεν συμμορφώνονται, ο Σύλλογος θα παρεμβαίνει και θα απαιτεί από τους εργοδότες, την τήρηση της συλλογικής σύμβασης.
  11. Να συνταχθεί και να διανεμηθεί κείμενο, που να αναφέρει την «επιστροφή κεφαλαίου» που δημιουργείται από τη χρήση της αρχιτεκτονικής.

Η Επιτροπή Νέων Αρχιτεκτόνων θα συναντηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Βρυσακίου 15 & Κλάδου, Μοναστηράκι), προκειμένου να επεξεργαστεί κάθε μία πρόταση χωριστά, να τη συγκεκριμενοποιήσει και να λύσει τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση τους.

Για το Διοικ. Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ



Αρχή σελίδας