Προηγούμενη σελίδα

Συνεδριάσεις Ομάδων Εργασίας «Δημόσιες Προμήθειες» και «Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί»
Συνεδρίαση 5-6 Ιουνίου 2004, Μύκονος


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνάντηση Ομάδων Εργασίας (Ο.Ε.) του Συμβουλίου των Αρχιτεκτόνων της Ευρώπης (Σ.Α.Ε.) στη Μύκονο 5 και 6 Ιουνίου 2004.

Με απόφαση των προέδρων των Ο.Ε. «Δημόσιες Προμήθειες» και «Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί» κ.κ. Thomas Maibaum και H. George Brunnert, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στη Μύκονο στις 5 και 6 Ιουνίου 2004.
Σ' αυτή παρέστησαν εκπρόσωποι από Αυστρία, Φιλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Σλοβενία και Σουηδία.

Κύρια θέματα των συναντήσεων
1. Δημόσιες Προμsήθειες:
Τα κύρια θέματα της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας «Δημόσιες Προμήθειες» (Public Procurement) ήταν η ολοκλήρωση της εργασίας σχετικά με τις Κατευθυντήριες Γραμμές για Καλύτερη Πρακτική και οι Προτάσεις για τη μεταφορά του Νομικού Πλαισίου των Δημόσιων Προμηθειών σε Εθνικό δίκαιο. Και τα δύο θέματα αποτελούν μέρος του αρχικού εγγράφου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων (ACE) με τίτλο «Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Δημόσιων Προμηθειών και Αρχιτεκτονικές Υπηρεσίες - Κατευθυντήριες Γραμμές και Προτάσεις». Το παραπάνω έγγραφο έχει στόχο να γνωστοποιήσει την άποψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων, σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη ποιότητα στις αρχιτεκτονικές υπηρεσίες με τη σωστή χρήση των κανόνων των δημόσιων προμηθειών. Επίσης, θα χρησιμεύσει ως εργαλείο για τις Οργανώσεις Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αρχιτεκτόνων, ώστε να ασκήσουν πίεση για την κατάλληλη μεταφορά των νέων Ευρωπαϊκών Οδηγιών σε εθνικό δίκαιο.

2. Αρχιτεκτονικοί Διαγωνισμοί
Η συνάντηση επικεντρώθηκε στον προβληματισμό επί των προτάσεων που αφορούν την δημιουργία του νέου Πλαισίου Κατευθυντηρίων Γραμμών (Κ.Γ.) της Σ.Α.Ε. για τους Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς.
Το νέο αυτό πλαίσιο Κ.Γ. αποτελείται από τα παρακάτω τρία μέρη:
α. Βασικές Αρχές
για όλους τους διαγωνισμούς.
β. Κατ. Γραμμές για, προετοιμασία, οργάνωση, απόφαση κριτικής επιτροπής, ανάθεση της μελέτης και διαχείριση των ενστάσεων.
γ. Κανόνες προκηρυσσόμενων διαγωνισμών εκ μέρους Δημοσίων Φορέων, υπαγομένων στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Μετά το κλείσιμο των εργασιών, ο Δήμαρχος Μυκόνου, ο σ. πολιτικός μηχανικός Χρήστος Βερώνης παρέθεσε δείπνο προς τιμή όλων των συμμετεχόντων εκπροσώπων του Σ.Α.Ε., οι οποίοι για δεύτερη φορά επέλεξαν το νησί για τη συνάντησή τους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ. Την ευθύνη της οργάνωσης ανέλαβε και διεκπεραίωσε ο σ. Σωτήρης Ν. Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος του Συλλόγου στην Μόνιμη Επιτροπή (Μ.Ε.) 2 (εξάσκηση Επαγγέλματος) του Σ.Α.Ε.


Σωτήρης Ν. Παπαδόπουλος
Εκπρόσωπος ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ
Στην Μ.Ε. 2 της A.C.E.



Αρχή σελίδας