Προηγούμενη σελίδα

Έξυπνα Κτίρια Νέας Γενιάς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 Μαΐου 2004


«Έξυπνα κτίρια Νέας Γενιάς:
Τι αλλάζει στην τεχνολογική υποδομή των σημερινών κτιρίων»

Σε πλήρη εμπορική εκμετάλλευση έχει θέσει τις υπηρεσίες των νέων τεχνολογιών η HELLASCOM SA, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, για την κατασκευή «έξυπνων» κτιρίων.

Ήδη, έχουν υπογραφεί 30 συμβάσεις για την κατασκευή «έξυπνων» κατοικιών ενώ έχουν κατατεθεί περί τις 1.500 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από ιδιώτες, οι οποίες είναι στη φάση της διερεύνησης.

Το σπίτι που... σκέπτεται, προβλέπει, ελέγχει και υλοποιεί τις επιθυμίες σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επικοινωνείτε αλλά και να διαχειρίζεστε το χρόνο σας αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις βρίσκεται πλέον υπό κατασκευή.

Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις η ζήτηση έξυπνων κτιρίων συνεχώς αυξάνεται και οι κατασκευαστικές εταιρείες ακολουθούν το δρόμο της εκπαίδευσης όσον αφορά τις εξελίξεις στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνογνωσίας προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ολοκληρωμένες και εγγυημένες λύσεις.

Τις τεχνολογικές εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παρακολούθησε πλήθος αρχιτεκτόνων σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η HELLASCOM SA, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ) και είχε ως θέμα:

«Έξυπνα κτίρια Νέας Γενιάς:
Τι αλλάζει στην τεχνολογική υποδομή των σημερινών κτιρίων»

Οι βασικοί στόχοι της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της νέας δραστηριότητας της HELLASCOM SA στην εγχώρια αγορά με την παροχή ολοκληρωμένης λύσης στην κατασκευή «έξυπνων» κτιρίων καθώς και η προσέγγιση από πλευράς αρχιτεκτόνων των νέων λύσεων που προσφέρονται στον οικοδομικό κλάδο.

Τόσο κατά την παρουσίαση του HellasDom όσο και από τον διάλογο που ακολούθησε οι συμμετέχοντες αρχιτέκτονες μπόρεσαν να προσεγγίσουν και να κατανοήσουν τις ανταγωνιστικές δυνατότητες που παρέχει η κατασκευή του «έξυπνου» κτιρίου τόσο στον τελικό καταναλωτή όσο και στην δυναμική ανάπτυξη του κλάδου.

Επισημαίνεται πως η ραγδαία ανάπτυξη των «έξυπνων» κτιρίων φέρνει μια νέα δυναμική στον κατασκευαστικό κλάδο σε συνδυασμό με την δημιουργία της προστιθέμενης αξίας στην τελική τιμή πώλησης των ακινήτων.


 

Αρχή σελίδας