Προηγούμενη σελίδα

Διαμορφώσεις των Πλατειών της Αθήνας


Α.Π. 3018,1 Αθήνα 14 Απριλίου 2003

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ και οι αρχιτέκτονες της χώρας παρακολουθούν με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό τα διαδραματιζόμενα σχετικώς με τις διαμορφώσεις των πλατειών της Αθήνας.

Οι αισθητικές προτιμήσεις των αρμοδίων Υπουργών, Δημάρχων και λοιπών υπευθύνων εστιάζονται στις διαμορφώσεις των πλατειών Συντάγματος, Μοναστηρακίου, Κουμουνδούρου και Ομονοίας, που είναι αποτέλεσμα αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, αποτέλεσμα εκπόνησης πλήρων μελετών κατά στάδιο και αποτέλεσμα υλοποίησης από ειδική εταιρεία την ΕΑΧΑ Α.Ε!

Η προσοχή των αρμοδίων προσανατολίζεται στην αστυνόμευση των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, εξαντλώντας έτσι το ενδιαφέρον τους για την δημόσια αρχιτεκτονική. Η απαξίωση της αρχιτεκτονικής στη χώρα, η υλοποίηση απρόσωπων έργων και παρεμβάσεων δημόσιου χαρακτήρα μεγάλης κλίμακας, δεν ενοχλεί τους αρμοδίους!

Ενοχλεί το αποτέλεσμα Πανελλήνιων Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών, που βραβεύτηκε, πήρε την οριστική μορφή του στα επόμενα στάδια των μελετών και που κινδυνεύει να μετατραπεί σε καρικατούρα με προσθήκες κατά το δοκούν (ιπτάμενες ζαρντινιέρες κλπ).

Ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ διοργανώνει Ημερίδα για την σχεδιασμένη πόλη, ώστε να αναδειχθούν όλες οι πτυχές του προβλήματος αλλά είναι ριζικά αντίθετος με την χειραγώγηση των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών.

 

Για το Διοικ. Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θ. ΠΑΠΠΑΣ

 

Αρχή σελίδας