Επίσκεψη στην Κύπρο στις 24 και 25 Μαΐου



Α.Π. 30112 Αθήνα 27 Μαρτίου 2003

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ:

  • Καταδικάζει την εισβολή στο Ιράκ των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων καθώς και την συνδρομή όλων εκείνων που βοηθούν την εισβολή αυτή. Η εισβολή αποτελεί ανοικτή πρόκληση για την συντριπτική πλειοψηφία των κρατών και των λαών του πλανήτη, καταπατά κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς δικαίου και εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για το μέλλον της ανθρωπότητας μέσα από τη λογική του «προληπτικού πολέμου» και της «απελευθέρωσης και άλλων λαών».

  • Ζητάει να μην συνδράμει η Ελλάδα με οποιοδήποτε τρόπο στον ιμπεριαλιστικό αυτόν πόλεμο. Διότι η συμμετοχή της, είναι συμμετοχή στην γενοκτονία του Ιρακινού λαού, που είναι το κύριο θύμα αυτού του πολέμου.

  • Εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα φαινόμενα εκφυλισμού και ρητορικής υποκρισίας, που παρουσιάζονται παγκοσμίως και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με «ανθρωπιστική ευαισθησία» δηλώνουν ότι θα βοηθήσουν την εκ των υστέρων ανασυγκρότηση του Ιράκ.

  • Καλεί τους αρχιτέκτονες, αλλά και όλους τους μηχανικούς, να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στον πόλεμο, συμμετέχοντας μαζικά σε όλες τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη την χώρα, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους εκείνους – φορείς, κινήσεις, κόμματα - που απαιτούν την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των δυνάμεων εισβολής από το έδαφος του Ιράκ.

Για το Διοικ. Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θ. ΠΑΠΠΑΣ

 

Αρχή σελίδας