Ανέγερση μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας στην περιοχή του Λυκαβηττού.

 

Α.Π. 28470 Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2002

Προς

Την Εκκλησία της Ελλάδος

Ι.Γενναδίου 14 11521 Αθήνα

Θέμα: Ανέγερση μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας στην περιοχή του Λυκαβηττού.

Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων πληροφορήθηκε το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος προτίθεται να αναγείρει μεγάλου μεγέθους Ξενοδοχειακή Μονάδα στο οικόπεδο του ΟΔΕΠ στη συμβολή των οδών Δεινοκράτους και Ιατρίδου, παραπλεύρως των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Ν.Ν.Α. και Ν.Ι.Μ.Ι.Τ.Σ.

Η πρόθεση αυτή της Εκκλησίας, μας αιφνιδιάζει ιδιαίτερα, γιατί είναι γνωστό ότι η περιοχή στην οποία προτίθεται η Εκκλησία να αναγείρει αυτή του τεραστίου μεγέθους Ξενοδοχειακή Μονάδα, αποτελεί μια κτιριακή παρέμβαση δυσβάστακτη και ιδιαίτερα επιβαρυντική, για την συγκεκριμένη περιοχή αφού είναι γνωστό ότι συνωστίζονται σ΄ αυτήν σημαντικά κτίρια με υπερτοπικές λειτουργίες που προκαλούν κυκλοφοριακές συσσωρεύσεις πεζών και οχημάτων, που εκτείνονται στο σύνολο της πόλης.

Είναι αδιανόητο στις υπώρειες του Λυκαβηττού, σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη αστική ζώνη, να προσθέτουμε κτιριακές μονάδες τέτοιου μεγέθους που επιδρούν αρνητικά τόσο στο περιβάλλον τους όσο και σε αυτές τις ίδιες, που τις καθιστούν προβληματικές στην λειτουργία τους.

Θα παρακαλούσαμε την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία πάντοτε μεριμνά για τον ανθρώπινο παράγοντα και το περιβάλλον της ζωής του, να επανεξετάσει το θέμα και να μην προσφεύγει σε βεβιασμένες ενέργειες που έχουν χαρακτήρα καθαρά οικονομικής εκμετάλλευσης.

Για το Διοικ. Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θ.ΠΑΠΠΑΣ


Αρχή σελίδας