Aπόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων,
για τη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων

 

Α.Π. 28466 Αθήνα 29 Ιανουαρίου 2002

Π ρ ο ς
Την Πολιτιστική Ολυμπιάδα Α.Ε.
Μπουμπουλίνας 40-42

Υπόψη Δικτύου Αρχιτεκτονικής κ. Μ. Θεοδώρου
Αθήνα
Θέμα: Συνδιοργάνωση Εκδηλώσεων

Σε συνέχεια του 28085/6.11.2001 εγγράφου μας, σας στέλνουμε απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, για τη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων, όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά.

Για το Διοικ. Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Θ. ΠΑΠΠΑΣ

Συνημμένα: 1

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 23.01.2002

ΠΑΡΟΝΤΕΣ : Τ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Θ. ΠΑΠΠΑΣ, Α. ΒΡΑΚΑΣ, Π. ΦΑΤΟΥΡΟΥ, Γ. ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ, Γ.ΖΕΡΒΟΣ, Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Ε.ΛΥΡΟΥΔΙΑΣ, Π. ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ο. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Ν. ΣΙΑΠΚΙΔΗΣ, Κ.ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
Το θέμα εισηγήθηκε στο Δ.Σ. ο Γ. Γραμματέας Θ. Παππάς, ο οποίος τόνισε τις προηγούμενες δράσεις αλλά και τις προτάσεις μας για θέματα αρχιτεκτονικής και έθεσε υπόψη του Συμβουλίου προτάσεις – σκέψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2002.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω :

- Έκθεση ACE

Multimedia 2002. The Reflecting City.

Με βάση την Δ.Ε. Γ/3/3/2001 απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ εγκρίθηκε η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση της ACE που διοργανώνεται για το Συνέδριο της UIA, στο Βερολίνο. Στην επιτροπή συμμετέχουν οι συν. Παππάς, Σημαιοφορίδης και Κλουτσινιώτη, επιφορτισμένοι να παραδώσουν την ελληνική πρόταση στην ACE.

- Συνέδριο UIA – Βερολίνο / 22-26 Ιουλίου 2002.
Θεωρείται επιβεβλημένη η δημοσιοποίηση του θέματος καθώς το Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA, θεωρείται μείζον γεγονός.
Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της UIA και να προωθηθεί κοινή εμφάνιση των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στο Συνέδριο.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνει επιστολή προς την Δ.Ε. του ΤΕΕ ώστε να προβλεφθεί συμμετοχή του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ στην ελληνική αντιπροσωπεία.
Ταυτόχρονα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία μία εκδρομή του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ στο Βερολίνο.

- Έκθεση – εκδήλωση «Αρχιτεκτονικές και Πολεοδομικές επεμβάσεις στη δεκαετία του ’90».

- Διαλέξεις Αρχιτεκτόνων
Σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ προωθείται η πραγματοποίηση εκδηλώσεων Αρχιτεκτονικής που θα προταθούν να χρηματοδοτηθούν από το Δίκτυο Αρχιτεκτονικής. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις :
Α. Των Ισπανών Αρχιτεκτόνων Jose Acebilio και Liuis Mateo.
Β. Του Ιταλού Αρχιτέκτονα Stefano Bocri με θέμα «Οι μετασχηματισμοί του σύγχρονου ευρωπαϊκού αστικού τοπίου».
Το Δ.Σ. θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα και πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση διάλεξης του Ελβετού αρχιτέκτονα Mario Botta, στο αμέσως προσεχές διάστημα, στην Αθήνα, με την ευθύνη του Δ.Σ.
Επίσης θα ζητηθεί η χρηματοδότηση από το Δίκτυο της Αρχιτεκτονικής.

- Εκδηλώσεις – Ημερίδες
1. Κοινή εκδήλωση για Ίδρυση Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κύπρο.
Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, προωθείται η πραγματοποίηση εκδήλωσης στην Κύπρο για την αναγκαιότητα / σκοπιμότητα Ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Κύπρο.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνεργασία με τα Τμήματα Αρχιτεκτόνων της χώρας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΑΚ) θα διοργανωθεί η εκδήλωση.
Υπεύθυνος αναλαμβάνει ο συν. Γ. Σημαιοφορίδης.
2. Έκθεση Mies Van der Rohe
Ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας για την συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό του Ιδρύματος στην Βαρκελώνη και την έκθεση που πραγματοποιείται το τρέχον έτος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγκριθεί η πραγματοποίηση της έκθεσης στη χώρα μας.
Ο ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ θα διοργανώσει την έκθεση και θα προτείνει στο Δίκτυο Αρχιτεκτονικής την συνδιοργάνωση και συγχρηματοδότησή της. Υπεύθυνος αναλαμβάνει ο συν. Γ. Σημαιοφορίδης.
3. Ημερίδα με θέμα «Εισαγωγή της Αρχιτεκτονικής Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Με βάση πρόταση της συν. Π. Φατούρου (Α.Π. 28429/23.1.2002) θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς το ΥΠΠΟ (Δίκτυο Αρχιτεκτονικής) και το Υπουργείο Παιδείας (Γενική Δ/νση Προγραμματισμού) για την πραγματοποίηση Ημερίδας με το θέμα της επικεφαλίδας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συγκροτηθεί Ομάδα Εργασίας από εκπροσώπους των τριών (3) φορέων.

Εκ μέρους του ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ υπεύθυνη ορίζεται η συν. Π.Φατούρου, μέλος του Δ.Σ.

Για το Διοικ. Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Τ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Θ.ΠΑΠΠΑΣ


Αρχή σελίδας