Ο Σύλλογος

ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Λάρισα | Βόλος, 19 Οκτ. 2015

 

ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Σε συνέχεια της επιστολής της Δ.Κ.Μ – ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ με ΑΠ 50860, ως παράταξη που εκπροσωπείται αλλά και εκπροσωπεί ένα σημαντικό μέρος περιφερειακών αρχιτεκτονικών συλλόγων σε πανελλήνιο επίπεδο, τόσο στο διοικητικό συμβούλιο όσο και στο προεδρείο του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, θα θέλαμε:

  1. Αφενός να ξεκαθαρίσουμε ότι βασικός στόχος της παράταξης μας είναι η ενεργή συμβολή στη συζήτηση για την τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου και επομένως αν αυτό δεν αποτελεί αντικείμενο των προγραμματικών θέσεων αλλά και δράσεων αυτής της θητείας, η παρουσία μας σε αυτό το συμβούλιο ίσως να μην έχει ουσία,
  2. Αφετέρου να παρατηρήσουμε τα εξής:

Μετά από έξι μήνες λειτουργίας της νέας διοίκησης του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ θα θέλαμε να αναφερθούμε στις αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης του κλάδου μας:

  • Ελλιπής εκπροσώπηση της περιφέρειας λόγω αδυναμίας μεταβάσεων των δύο μελών μας ( χωρίς υπαιτιότητά τους )  στην Αθήνα και συμμετοχή των στις συνεδριάσεις του ΔΣ.
  • Καθυστέρηση στην τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού του ΔΣ που θα δίνει την δυνατότητα συνδιαμόρφωσης αποφάσεων από μέλη, ακόμα και χωρίς την φυσική τους παρουσία.
  • Καθυστέρηση στον προγραμματισμό δράσεων της διοίκησης.
  • Έντονη αίσθηση εγκατάλειψης από το κεντρικό όργανο, στους συναδέλφους της περιφέρειας.
  • Αίσθηση ότι η νέα διοίκηση δεν χαρακτηρίζεται από ενότητα, σταθερότητα και δυναμική με αποτέλεσμα οι διεκδικήσεις να είναι  υποτονικές και αναποτελεσματικές.
  • Αίσθηση επιβεβαίωσης ότι απαιτείται μία ανοικτή πλέον συζήτηση και λήψεις αποφάσεων για την δομή του Συλλόγου ( Αντιπροσωπία ).

Ελπίζουμε το κεντρικό όργανό μας να βρει επιτέλους τον βηματισμό που θα αποτρέψει τον αφανισμό της συλλογικότητας του κλάδου μας.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Share on StumbleUpon0Print this pageEmail this to someone