Ενημέρωση

Ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα – Πρόσκληση σε ανοικτή συζήτηση την Τετάρτη 27/04/16

Αγαπητοί – ες συνάδελφοι,

Δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται στην πλειοψηφία του ο κλάδος, μια που είναι κάτι που όλοι και όλες το ζούμε καθημερινά την τελευταία περίοδο. Στο γενικότερο κλίμα έρχονται να προστεθούν νέες επιθέσεις, νέες μεγαλύτερες απειλές.

Οι μνημονιακές απαιτήσεις και η κυβερνητική πειθάρχηση σε αυτές, φέρνουν προ των πυλών το νέο ασφαλιστικό που καταδικάζει πλήθος συναδέλφων στην έξοδο από το επάγγελμα, αλλά και προοιωνίζει σε ένα ζοφερό μέλλον με επισφαλή κακοπληρωμένη εργασία και μια σύνταξη πείνας για όσους/ες αντέξουν. Την ίδια στιγμή προετοιμάζεται η πλήρης «ρευστοποίηση» των επαγγελματικών δικαιωμάτων, ως «άνοιγμα» σε ένα επάγγελμα όπου ορίζεται ως «κλειστότητα» η απαίτηση να έχει κανείς ολοκληρωμένες πενταετείς σπουδές στο αντικείμενο, προκειμένου να το ασκήσει. Με εργαλεία όπως η κατάρτιση, η πρακτική άσκηση ή η εμπειρία σχεδιάζεται η πλήρης διάλυση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα η διαμορφωμένη από το 1930 διείσδυση στο αρχιτεκτονικό αντικείμενο άλλων κλάδων μηχανικών συνεχίζεται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, παρακάμπτοντας την επιστημονικά ορθή πρόταση για διεπιστημονική συνεργασία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν τον κοινό μας αγώνα. Επικοινωνήστε μαζί μας, μοιραστείτε απόψεις και ιδέες, πλαισιώστε τις κινητοποιήσεις. Για να μιλήσουμε για όλα αυτά την Τετάρτη 27/04/16 τα γραφεία του συλλόγου θα είναι ανοιχτά από τις 5:00 ως τις 10:00 μμ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΝΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΑΤΣΑΚΗΣ

 

Συνημμένο:     ΑΠ 61049, Απόφαση της Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ της 05/03/16, για τα επαγγελματικά δικαιώματα.